Comisarii Gărzii de Mediu pe bicicletă, în “vinerea verde”

Comisarii Gărzii de Mediu Sălaj s-au alăturat campaniei “Vinerea verde”, ce propune deplasarea în ultima zi lucrătoare a săptămânii pe jos sau cu mijloace de transport nepoluante şi au făcut o patrulare pe biciclete în zona Zalăului.

“Cu ocazia zilei Gărzii Naționale de Mediu care coincide şi cu lansarea campaniei ‘Vinerea verde’, comisarii GNM CJ Sălaj au marcat aceste evenimente printr-o acțiune de patrulare pe biciclete pe raza Municipiului Zalău. În zona Şoselei Ocolitoare, la liziera pădurii au fost identificate mai multe deşeuri abandonate (deşeu PET, sticlă, măşti protecție, etc) care ulterior au fost adunate în saci de către comisari şi predate operatorului de salubritate din localitate”, se arată într-o postare, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, în ultima zi lucrătoare a săptămânii.

About Author

5 Replies to “Comisarii Gărzii de Mediu pe bicicletă, în “vinerea verde””

  1. Data viitoare ii vedem cu niste drone de la Aviație,de alea au FLIR si se pot vedea mai usor gunoaiele,chiar si din interiorul institutiei.Nu asa se opreste degradarea mediului,o sa fie ca la Poliția Locala, vor amenda vînzătoarele de ghiocei,ca alea nu au pile si nu dau ciubuc.

  2. Data viitoare ii vedem cu niste drone de la Aviație,de alea au FLIR si se pot vedea mai usor gunoaiele,chiar si din interiorul institutiei.Nu asa se opreste degradarea mediului,o sa fie ca la Poliția Locala, vor amenda vînzătoarele de ghiocei,ca alea nu au pile si nu dau …din straita.

  3. Mai pe romaneste s-au plimbat padure pe banii nostri.Gunoaie gasim si noi peste tot.Ei ar ttebui sa-i gaseasca pe aia ce le arunca.Asta daca i-ar interesa aspectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *