In urma unor verificari ale achizitiilor intracomunitare efectuate de firmele din judet, comisarii Garzii Financiare Salaj l-au identificat pe M.A.A., care a achizitionat 122 de tone de faina alba, in valoare de 188.000 de lei, fara a detine o forma legala de autorizare pentru efectuarea de acte si fapte de comert. „Efectuand o verificare la o firma din Zalau, care cumpara din Ungaria cantitati insemnate de cereale, s-a constatat ca, in semestrul al doilea din 2008, aceasta a livrat numitului M.A.A., 122 de tone de faina alba (transportata cu cinci tiruri), in valoare totala de 188.000 de lei, marfa fiind achitata integral in numerar”, ne-a declarat Petru Pop, seful Garzii Financiare Salaj.
La solicitarea comisarilor de a justifica destinatia fainii, M.A.A. a declarat ca produsul a fost achizitionat „in scop personal” si ca a fost depozitata intr-o hala in constructie, de la iesirea din Zalau spre Panic, unde, „s-a degradat din cauza ploii si a intemperiilor”. In urma verificarilor incrucisate la furnizori si transportatori, comisarii au descoperit ca transporturile fusesera comandate de M.A.A. si vandute unei brutarii din apropierea localitatii Crasna. Controlul Garzii a demonstrat ca documentele de provenienta a marfii au fost emise de o societate fantoma din Tasnad, aspect confirmat de Garda Financiara Sectia Satu Mare.
Pentru ca a efectuat acte de comert fara a detine o forma legala de autorizatie, M.A.A. a fost amendat cu 1.500 de lei si i s-au confiscat cei 188.000 de lei, reprezentand contravaloarea marfii comecializate fara autorizatie.