Comert ilegal cu faina

Comert ilegal cu faina

In urma unor verificari ale achizitiilor intracomunitare efectuate de firmele din judet, comisarii Garzii Financiare Salaj l-au identificat pe M.A.A., care a achizitionat 122 de tone de faina alba, in valoare de 188.000 de lei, fara a detine o forma legala de autorizare pentru efectuarea de acte si fapte de comert. “Efectuand o verificare la o firma din Zalau, care cumpara din Ungaria cantitati insemnate de cereale, s-a constatat ca, in semestrul al doilea din 2008, aceasta a livrat numitului M.A.A., 122 de tone de faina alba (transportata cu cinci tiruri), in valoare totala de 188.000 de lei, marfa fiind achitata integral in numerar”, ne-a declarat Petru Pop, seful Garzii Financiare Salaj.
La solicitarea comisarilor de a justifica destinatia fainii, M.A.A. a declarat ca produsul a fost achizitionat “in scop personal” si ca a fost depozitata intr-o hala in constructie, de la iesirea din Zalau spre Panic, unde, “s-a degradat din cauza ploii si a intemperiilor”. In urma verificarilor incrucisate la furnizori si transportatori, comisarii au descoperit ca transporturile fusesera comandate de M.A.A. si vandute unei brutarii din apropierea localitatii Crasna. Controlul Garzii a demonstrat ca documentele de provenienta a marfii au fost emise de o societate fantoma din Tasnad, aspect confirmat de Garda Financiara Sectia Satu Mare.
Pentru ca a efectuat acte de comert fara a detine o forma legala de autorizatie, M.A.A. a fost amendat cu 1.500 de lei si i s-au confiscat cei 188.000 de lei, reprezentand contravaloarea marfii comecializate fara autorizatie.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *