octombrie 5, 2022

Comerciantii zalauani s-au temut de ploaie

Doar 70 la suta dintre comerciantii care au inchiriat spatii in centru au iesit sa isi vanda produsele de Zilele Zalaului.
Sarbatoarea organizata pentru zalauani la finalul saptamanii trecute s-a lasat si cu diverse implicatii financiare. Unii au luat bani, altii au dat. Desi conditiile meteorologice nu au fost tocmai pe placul chefliilor, cei mai curajosi dintre comercianti au infruntat ploaia si au iesit cu produsele in strada. „Conform datelor existente, au fost incheiate 67 de contracte de inchiriere cu agenti comerciali care au desfasurat activitati comerciale cu diverse produse nealimentare. Aici se includ si mesterii populari, vanzatorii de suveni- ruri si artistii plastici. Alte 44 de contracte au fost inche-iate cu agentii comerciali care au furnizat produse alimentare. Suma cumulata in urma incheierii acestor contracte este de 55.714 lei”, ne informeaza purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Paul Maghiu. Numarul total de comercianti care si-au intins marfa pe tarabele din centrul Zalaului este insa mai mic decat numarul celor care au incheiat contracte, deoarece unii au renuntat sa mai iasa, din cauza ploii.
Au dat „malai” pentru malaiul fiert
Inspectorii de la Primaria Zalau au iesit in control de Zilele Zalaului, dar nu au gasit nimic de taxat. In schimb, comisarii de la Protectia Consumatorului au verificat o mana de comercianti, pe care i-au si amendat. „S-a actionat cu o echipa de comisari care au verificat sapte comercianti. In urma controalelor efectuate, au fost aplicate sase amenzi contraventionale si un avertisment. Majoritatea comerciantilor amendati vindeau malai fiert sau mici la bucata, fara sa aiba afisat gramajul. De asemenea, un vanzator de gablonturi a primit avertismentul pentru deficiente in informarea clientilor”, a declarat repre-zentantul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj, comisar-sef Claudiu Silaghi.

Hrana rece vanduta pe bani multi
Desi nu s-au inregistrat plangeri cu privire la produsele oferite de comerciantii care vindeau mancare de Zilele Zalaului, mai multi cetateni au sesizat, dupa ce au consumat mancare de la vanzatorii de pe strazi, ca aceasta era rece. Mai mult, unii dintre acestia reincalzeau mancarea care statea acolo deja de ceva timp, chiar in fata celor care urmau sa o cumpere. „Am vrut sa imi cumpar o portie de cartofi prajiti cu carnaciori picanti si vanzatorul a luat carnea care era in lateralul gratarului si a pus-o la reincalzit. Evident ca nu am mai cumparat-o, nu stiu de cand era acolo. Eu vroiam sa mananc ceva prajit in fata mea, mai ales ca era destul de scump”, povesteste I. Simona, unul dintre clientii nemultumiti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.