septembrie 23, 2023

Comercianţii sălăjeni vand produse expirate

0

In goana după profit, magazinele scot la vanzare produse expirate punand in pericol viaţa sălăjenilor.

In urma controalelor efectuate de către inspectorii de la Protecţia Consumatorului in perioada 27-29 august la magazinele cu produse alimentare din judeţ, au fost aplicate 12 amenzi in valoare totală de 31.000 de lei. Niciunul dintre magazinele de produse alimentare controlate de inspectorii de Protecţia Consumatorului nu a fost in regulă, a declarat directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Sălaj, Claudiu Silaghi. A fost controlată o cantitate de 1258 de kilograme de produse alimentare, din care o cantitate de 111 kilograme a fost oprită definitiv de la comercializare. Cauza pricipală pentru care produsele au fost retrase de la comercializare este termenul de valabilitate expirat.

VINDEA PRODUSE EXPIRATE CU BUNĂ ŞTIINŢĂ
Printre produsele expirate au fost găsite ciocolată-de tip Snikers, Twix,Vis, produse din carne, condimnte de tip-Knorr, Fuchs, Delikat, făină, budincă, compoturi, murături. Potrivit lui Claudiu Silaghi, magazinele au produse expirate din 2009, unele chiar din 2008. IFoarte grav este că unul din comercianţi a declarat că ştia de produsele expirate din magazinul său şi se gandea să le ofere la promoţieI, a precizat Claudiu Silaghi.
Uite aşa se cerne făina de şoareci
Un caz deosebit cu care s-au confruntat Inspectorii de la Protecţia Consumatorului a fost descoperit in urma unui control la un magazin alimentar din mediul rural. Magazinul comercializa făină albă vrac, din saci care aveau găuri şi urme de şoareci. Pe langă faptul că vindea făină, proprietarul mai pregătea din această făină produse de panificaţie de tip colac, prescură. Proprietarul a oferit inspectorilor de la OPC o descriere halucinantă a modului cum prepară produsele, spunand că cerne făina puţin şi apoi este in regulă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut