Comedia \'Corporatia\' se joaca la Zalau

0
1319
Comedia \'Corporatia\' se joaca la Zalau

Salajenii au o ocazie rara maine seara, miercuri 15 mai, sa guste o piesa de teatru buna. De la ora 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau se pune in scena "Corporatia", o comedie savuroasa despre o realitate sociala la care ar trebui sa luam seama mai bine, pentru ca prea catam fericirea acolo unde nu exista. 

Piesa este scrisa de dramaturgul salajean Flavius Lucacel, care are deja o recunoaatere larga pentru "ghiduaiile" lui in arta dramatica, iar amprenta regizorului M. Chris Nedeea ai jocul actorilor Teatrului National Cluj desavaraesc opera.
Piesa a dat lovitura cu premiera, la Cluj Napoca, in ianuarie.
In "Corporatia", autorul se apleaca asupra comportamentului paranoidal de care da dovada societatea contemporana. Dorinta de parvenire prin orice mijloace, mai ales neortodoxe, lipsa de scrupule dublata de micimea umana ai intelectuala duc la prabuairea individului in golul existential. Derizoriul vine insa la pachet cu comicul de situatie, iar penibilul extrem devine amuzant. Razi ai plangi cu personajele lui Flavius Lucacel, pentru ca le intelegi - sunt doar fatetele propriei tale existente.
Dramaturgul cu care care Salajul se mandreate, Flavius Lucacel, s-a nascut in 26 august 1968 in Alunia. Corporatia este incucunarea unei lungi serii de piese care au obtinut recunoaaterea criticii, pentru ca a avut un stil propriu de a pune la punct teatrul contemporan. Iar regizorul Chris Nedeea s-a priceput foarte bine, nu o data, sa-l puna in scena pe dramaturgul salajean. "Corporatia" este o dovada.
In distributie: Radu Largeanu, Matei Rotaru, Miron Maxim, Catalin Herlo, Catalin Mocan, Alexandra Tarce, Calita Nantu, Diana Ioana Licu ai Branic Antonio.
Video Sorin Luca. Coregrafia Mario Grosu. Regia Chris Nedeea.
Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Casei de Cultura a Sindicatelor, la pretul de 25 lei.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.