decembrie 5, 2022

Colonelul Gheorghe Labo a predat comanda ISU

Final de cariera dupa mai bine de trei decenii de activitate
Dupa aproape 33 de ani de activitate si aproape trei ani de cand este la sefia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Porolissum” al judetului Salaj, colonelul Gheorghe Labo (foto) a devenit ofiter in rezerva si a predat comanda colegului sau lt.col. Vasile Moigradan, care va asigura interimatul pana la desemnarea unui nou inspector sef.
Alaturi de colonelul (r) Labo, la acest eveniment important si emotionant in acelasi timp, au participat oficialitatile locale si judetene – prefectul Ionel Ciunt, vicepresedintele Consililiului Judetean(CJ), Tiberiu Csoka, primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu si cel al orasului Simleu, Septimiu Turcas – sefi ai institutiilor deconcentrate si colegii de minister ai pompierilor.
In fata drapelui si a garzii de onoare a avut loc ceremonialul de predare – primire a comenzii unitatii iar invitatii au tinut scurte alocutiuni. Primarul Radu Capilnasiu a tinut sa-i multumeasca colonelului Labo pentru buna colaborare si a facut referire la tragicul eveniment petrecut in toamna anului 2007, cand locatarii blocului E24 au ramas fara un acoperis deasupra capului din cauza unei puternice deflagratii. “Interventia prompta a pompierilor, la acea vreme, a redus considerabil numarul victimelor si a pagubelor materiale”, a declarat Radu Capilnasiu.
Cuvinte de lauda si elogii la adresa activitatii fostului comandant al ISU Salaj a avut si vicepresedintele CJ, Tiberiu Csoka, care a amintit auditoriului momentele grele prin care au trecut salajenii in perioadele cu inundatii. Si atunci, colonelul Labo si pompierii din subordinea sa au actionat cu profesionalism si au salvat bunurile si viata a sute de persoane.
Ultima alocutiune i-a apartinut colonelului proaspat trecut in rezerva care a multumit tuturor colegilor si colaboratorilor alaturi de care a lucrat vreme de peste trei decenii. “De la incorporarea mea ca soldat si pana in acest moment am parcurs aproape toate functiile posibile din cariera unui pompier. Sunt bucuros ca pasiunea mea pentru aceasta profesie i-a fost transmisa si baiatului meu care ma urmeaza in cariera”, a declarat cu lacrimi in ochi colonelul Labo, care s-a despartit de colegii sai de breasla in ritm de mars militar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *