Colinde si daruri pentru pensionari

Sute de pensionari din municipiul Zalau au fost primiti ieri, 18 decembrie, in Sala “Avram Iancu” a Primariei, pentru a primi cadouri din partea administratiei locale si judetene precum si din partea Sindicatului Pensionarilor.
“Doream sa ne intalnim ca sa va putem ura “Sarbatori Fericite!” alaturi de cei dragi si, totodata, sa va oferim un mic cadou prin care masa de Craciun sa fie mai imbelsugata”, a spus primarul Radu Capilnasiu. Urari de bine si “La Multi Ani!” le-au transmis pensionarilor si reprezentantii Consiliului Judetean dar si Ioan Ivascau, presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, filiala Zalau, precum si Ilie Gorgan, presedintele Sindicatului Pensionarilor Salaj.
Discursurile oficialitatilor au fost urmate de un scurt program de colinde la care si-au dat concursul membri ai Ansamblului “Columna”, elevii Seminarului Ortodox si copii din clasa a II-a de la Scoala “Simion Barnutiu”, invatator Onita Man.
Toti cei aproximativ 400 de pensionari au coborat apoi in curtea primariei, la Cantina de Ajutor Social, unde au primit cadouri. Pe o ploaie marunta si deasa, pensionarii au asteptat, cu multa nerabdare, sa-si ridice pachetele. Si atat de nerabdatori au fost unii dintre ei ca era cat pe-aci sa se calce in picioare in fata cantinei, desi fiecare primise cate un bon iar pachetele erau suficiente pentru toti. Scena putea fi usor asemanata cu imaginile de la televizor care aveau in prim plan tot pensionarii care se inghesuiau, in alte judete, sa prinda bilete de tratament.
Potrivit declaratiilor lui Ioan Ivascau, in fiecare pachet au fost puse alimente de baza – zahar, faina, ulei – dar si dulciuri, in valoare de aproximativ 40 de lei (400 de mii in lei vechi). “Ajutoarele au fost oferite tinandu-se cont de cuantumul pensiei dar si de problemele medicale sau financiare depistate in urma unor anchete sociale”, a mai spus Ivascau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *