Colinde, colinde…

Purtam in suflet, adanc intiparite, amintirile frumoase, pline de lumina si bucurie, legate de obiceiul colindatului in noaptea Sfanta de Craciun. Traim si azi aceleasi emotii alaturi de elevii scolii noastre care au ocazia sa dobandeasca aceasta nepretuita avutie din traditiile si obiceiurile de Craciun si sa o duca mai departe.
Astfel, elevii nostri au inceput colindatul participand vineri, 12.12.2008, la Concursul interjudetean de Colinde “Raza Soarelui”, editia a VI-a, Ceanu Mare, judetul Cluj, de unde s-au intors cu “Premiul Special” al juriului. La sectiunea “Colaje”, lucrarea intitulata “Colindatori pe ulitele satului” a obtinut Premiul al III-lea, din 32 lucrari participante. Grupul de colindatori isi va continua actiunile participand joi, 18.12.2008, la Concertul de Colinde organizat de Biserica Ortodoxa si Scoala Gimnaziala Chechis, judetul Salaj.
Sfintele Sarbatori de Craciun reprezinta pentru majoritatea romanilor momente de reculegere si multumire sufleteasca, dar si de solidaritate cu acei membri ai comunitatii cu care soarta a fost mai putin generoasa. Impreuna cu elevii scolii vom organiza o activitate de colectare de daruri si jucarii pentru copiii de la Casa de Copii din Iaz, judetul Salaj. Aceasta actiune are loc in cadrul proiectului “Sarbatoarea iernii in Zalau”, initiat de Clubul Rotaract Zalau. Activitatile mai sus-amintite ale elevilor nostri sunt premergatoare colindelor care vor rasuna pe ulitele satelor in Noaptea de Craciun, vestind localnicilor bucuria Nasterii lui Iisus. Cu acesti copii minunati avem certitudinea ca traditiile si obiceiurile Sarbatorilor de Iarna ne vor incanta sufletele multi ani de acum incolo.
Fie ca aceasta Sfanta Sarbatoare sa aduca mai multa lumina si pace in sufletele oamenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *