Colindătorii din Țara Silvaniei au vestit la Castelul Regal de la Săvârșin Nașterea Mântuitorului.
Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și grupul de colindători „Silvania”, coordonați de Alexandra Chira, au dus, astăzi, vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos la Familia Regala a Romaniei.
La Castelul Regal de la Săvârșin, colindătorii au fost întâmpinați de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și de Alteța Sa Regală Principele Radu.
Colindele străbune din Țara Silvaniei au răsunat lângă bradul amenajat în curtea domeniului regal, aducând în inimile tuturor celor prezenți emoția și bucuria sfintelor sărbători de iarnă.
Cu prilejul vizitei la Săvârșin, președintele Consiliului Județean Sălaj a oferit placheta „Porta Praetoria” Majestății Sale și Alteței Sale Regale, „continuatori ai regalității românești și promotori ai valorilor și tradițiilor identitare naționale, permanent și pretutindeni”.
„Sâmbătă, 16 decembrie 2023, Târgul de Crăciun de la Castelul Săvârșin, aflat la prima ediție, s-a bucurat de prezența a numeroși vizitatori din toată țara. Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au primit grupuri de colindători pe tot parcursul zilei. Astfel, publicul a putut asculta colindele și urările tradiționale oferite de Ansamblul Folcloric <Florile Mureșului> din comuna Vladimirescu, județul Arad, Ansamblul Folcloric <Crișana> din Oradea, Corul Colegiului <Sabin Drăgoi> din Arad, Corul Comunei Râciu din Județul Mureș, Corul Liceului Tehnologic <Regele Mihai I> din Săvârșin și Grupul <Flori din Apuseni> din Județul Cluj. După-amiaza, au oferit un concert de colinde Dinu Iancu Sălăjanu și Grupul de colindători <Silvania>”, a anunțat Familia Regală a României, pe pagina sa oficială.
Târgul de Crăciun de la Castelul Săvârșin, aflat anul acesta la prima ediție, s-a desfășurat în perioada 15-17 decembrie. Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, în prezența Majestății Sale Margareta și a Principelui Radu. Fundația Colecția Regală, după apreciatul târg de primăvară 2023 din parcul regal, desfășurat în prezența a cinci mii de vizitatori, a organizat în preajma Crăciunului primul târg de iarnă, în Satul Regal. La realizarea acestui proiect, care onorează tradiția românească și meșteșugurile din Transilvania și Banat, au contribuit 60 de voluntari, reprezentând companii și instituții din cele două provincii istorice românești.