Ieri, redactia Graiul Salajului a primit cu colinda un grup de liceeni de la Colegiul National “Silvania” Zalau, care au interpretat piesa “Irodul” (varianta traditionala din satul Badon). Cei noua elevi, din clasele IX-XII, pregatiti de profesorul lor de religie, Iulian Sabou, au adus vestea Nasterii Mantuitorului in rolurile celor doi ciobani, a celor trei crai (Balthazar, Mechior si Gaspar), a ingerului, preotului, soldatului si imparatului. Prin deosebita lor interpretare au reinviat bucuria Nasterii Pruncului Iisus si vremurile cand au fost vestiti magii, cand a fost instiintat Irod si cand au fost ucisi pruncii. Inainte de a-si continua drumul pe la scoli, gradinite, centre sociale din oras, “irozii” au si colindat si le-au adresat frumoase urari gazdelor.

A devenit traditie ca in fiecare an, cu ocazia Sarbatorilor de iarna, redactia ziarului Graiul Salajului sa fie gazda primitoare pentru grupurile de colindatori care ii trec pragul. Suntem in preajma marelui Praznic al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos si iata ca nu au intarziat sa apara vestitorii. Ieri, 18 decembrie, corul “Angeli – Mileniului al III-lea” al Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalau, condus de inimosul prof. drd. Dan Avram, ne-au incantat auzul si sufletul cu suave colinzi. Cei 35 de colindatori insotiti de Mos Craciun au fost rasplatiti de gazde cu daruri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut