septembrie 21, 2023

Şcolile fără autorizaţie sanitară vor funcţiona in continuare

0

26 de şcoli şi grădiniţe neautorizate işi vor primi copiii in noul an şcolar.

Din cele 465 de şcoli şi grădiniţe aflate la ora actuală in judeţul Sălaj, 26 nu indeplinesc condiţiile pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare, toate fiind din mediul rural, conform informaţiilor primite de la purtătorul de cuvant al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli. Inspectorul Şcolar General a precizat că vor exista şcoli, şi in special grădiniţe, care nu au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare, dar care, din mai multe motive, vor funcţiona in continuare. “Vor exista cazuri in care nu vom putea asigura transportul către alte unităţi şcolare, fie din cauza calităţii drumului, fie pentru că elevii sau preşcolarii sunt prea mici ca să fie transportaţi, situaţie in care copiii vor rămane pe loc”, a precizat Ioan Abrudan. Ministerul Educaţiei a stabilit ca procentul copiilor care invaţă in şcoli sau grădiniţe fără autorizaţie să nu fie mai mare de cinci la sută. In Sălaj, procentul copiilor care invaţă in şcoli neautorizate este sub 1,5 la sută, iar şcolile fără autorizaţie sanitară reprezintă 5,06 la sută.
Din cele 465 de şcoli şi grădiniţe din Sălaj, 380, au obţinut pană in prezent autorizaţia de funcţionare, iar pentru alte 57 de unităţi şcolare, autorizarea este in curs, potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvant al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut