In perioada 3 mai – 9 mai 2010, elevi si profesori de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalau vor participa la a treia reuniune europeana a proiectului multilateral Comenius „The European Job Market”, din cadrul programului Invatare pe tot parcursul vietii, promovat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale din Bucuresti.
Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu Colegiul National „Silvania” din Zalau si alte patru licee din Spania, Italia, Turcia si Bulgaria pe o perioada de doi ani 2009 – 2011.
Liceul nostru a fost gazda primei reuniuni de proiect din noiembrie 2009, Liceul „I.E.S Martin Rivero” din Ronda – Spania, a celei de a doua intalniri din februarie 2010, iar ultima reuniune din acest an scolar este in Turcia, la Liceul „Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi” din Tarsus.
Cei 14 elevi: Anton Giorgiana, Banut Catalin, Barna Renata, Bercu Anda, Buboi Cristina, Buzdug Raluca, Chis Andreea, Crisan Marinela, Festeu Andreea, Ivan Sergiu, Nastase Catalina, Pop Cristian, Romitan Roxana, Tomas Andrei au fost selectionati sa reprezinte scoala noastra pe baza unor teste de limba engleza, de notiuni teoretice si practice studiate in cadrul proiectului, precum si a implicarii lor in toate activitatile desfasurate pana in prezent. Ei vor fi insotiti de profesorii Simona Crisan – directoarea liceului, Olimpia Paul, Veronica Burducea, Cristina Hossu si Iulia Simoc.
In Turcia, participantii la mobilitate vor lucra impreuna la produsele finale ale proiectului, ghidul de bune practici pentru angajat/angajator, pagina web, alegerea spoturilor publicitare, vor acumula informatii despre modul in care functioneaza piata muncii si sistemul de invatamant din Turcia. De asemenea, vor face evaluarea primului an de derulare a acestui proiect care incurajeaza diversitatea, interculturalitatea europeana, promovarea invatarii limbilor straine, egalitatea de sanse, schimbul de experienta si de bune practici, adaptarea pregatirii teoretice cu cea practica in pregatirea elevilor pentru cererile actuale si viitoare ale pietei de munca europene.