Elevii, profesorii si invitatii lor participa, zilele acestea, la actiunile dedicate implinirii a 90 de ani de existenta a colegiului
Elevi de azi si de… ieri, profesori ce inca mai trudesc la catedra si altii pentru care scoala e doar o amintire draga – cu totii s-au intalnit ieri la Simleu Silvaniei, pentru a sarbatori impreuna 90 de ani de existenta a liceului lor: Colegiul National „Simion Barnutiu”. Daca actualii elevi au sarbatorit ieri prin activitati sportive si educative, reuniunea „seniorilor” a fost marcata printr-un simpozion, in cadrul caruia absolventi si fosti profesori ai colegiului, unii dintre ei veniti de departe pentru a fi partasi la aceasta sarbatoare, si-au amintit, la microfon, ce a insemnat aceasta unitate de invatamant pentru ei. Cuvinte frumoase pentru colegiul din Simleu au avut, in deschiderea simpozionului, si inspectorul scolar general Ioan Abrudan, primarul Simleului, Septimiu Turcas, emblema orasului de sub Magura – doctorul Ioan Puscas, profesorul universitar Martin Pop si fostul inspector scolar general Emil Trif. Lor le-au urmat, cu expuneri legate de istoria de 90 de ani Colegiului „Simion Barnutiu”, actualul director – Teodor Crisan, fosti directori, specialisti din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau si de la Directia Judeteana Salaj a Arhivelor Nationale.
Sarbatoarea CNSB a inclus ieri si un program artistic, prezentat de elevi, o expozitie omagiala si o seara distractiva pentru tineri. Sarbatorirea celor 90 de ani de activitate a colegiului se reia, astazi, cu noi manifestari.