Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu, câstigator la Competitia Nationala Scoala Europeana 2018

Colegiul National Simion Barnutiu  din Simleu, câstigator la Competitia  Nationala Scoala Europeana 2018

In urma evaluarii desfasurate în perioada 23-27 aprilie 2018, la Botosani, editia a XV-a a concursului national "Scoala Europeana" si-a desemnat câstigatorii. 

rn

La competitia organizata de Ministerul Educatiei Nationale din acest an au participat 112 unitati de învatamânt preuniversitar, care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educatiei si formarii profesionale, iar cele 61 de scoli aflate pe lista câstigatorilor vor fi certificate cu titlul de "Scoala europeana".
CNSB Simleu a detinut acest titlu în perioada 2007-2010 si ca certificarea pentru a doua oara a Colegiului National "Simion Barnutiu" din Simleu ca "Scoala Europeana" îi confera acestuia în mod incontestabil recunoastere si prestigiu în cadrul comunitatii educationale la nivel national si european.
Competitia a constat în evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat în documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii, iar criteriile de evaluare au tinut cont de rezultatele obtinute de elevi in ultimii 3 ani la olimpiade, concursuri si la examenele de bacalaureat si de implicarea institutiei în proiecte europene, simpozioane, parteneriate nationale si internationale.
Lansata în 2004 ca semn al recunoasterii contributiei scolilor românesti la sprijinirea eforturilor României de integrare în
Uniunea Europeana, Competitia pentru obtinerea certificatului "Scoala Europeana" este recunoscuta de institutiile europene ca un bun exemplu de sustinere si valorizare a parteneriatelor scolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educatiei si formarii profesionale.
“nmânarea certificatului "Scoala europeana" se va face în cadrul unei ceremonii organizata de Ministerul Educatiei Nationale la Palatul Parlamentului din Bucuresti, în luna iunie.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *