septembrie 28, 2023

Colegiul Național “Silvania” Zalău are cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat

0

Ministerul Educației a publicat, luni, 3 iulie, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele Examenului Național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2023.

În județul Sălaj, din totalul de 1.295 absolvenți din promoția curentă au promovat 915, ceea ce înseamnă 70,66%. În 2022, rata de succes a fost de 75, 02%, iar în 2021 a fost de 70, 57%.

La nivel național, rata de promovare este 78,40%, față de 78,30% în 2022 și 73,90% în 2021.

Tot mai multe note de 10, tot mai puțin elevi care promovează

În acest an, patru absolvenți au obținut media generală 10 (zece): trei absolvenți, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și un absolvent de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.

În 2022, au fost tot patru medii generale de 10, trei la Colegiul Național „Silvania” Zalău și una la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei.

În 2021, s-a înregistrat o singură medie generală de 10, la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

CNS Zalău are cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat din Sălaj

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat, și de această dată, la Colegiul Național „Silvania” Zalău (95,78%), Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău (86,21%), Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei (85,80%).

Mai multe note de 10 la proba obligatorie a profilului și la proba la alegere

Pe discipline de examen, în județul Sălaj 9 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română (5 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 2 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 1 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău și 1 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou).

La proba de Limba și literatura maternă, 5 candidați au obținut nota 10 (3 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și 2 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei).

65 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului. Mai exact, au fost 46 note de 10 la Istorie (19 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 18 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 3 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, 2 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, câte 1 elev de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” Zalău, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău și Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei).

La Matematică au fost 19 note de 10 curat (15 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 2 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 1 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei,1 de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău).

De asemenea, 42 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării (21 de elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 9 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 5 de Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 3 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, câte 1 elev de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău și Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda).

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în data de 7 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut