decembrie 9, 2022

Colegiul National Silvania – emblema invatamantului salajean, in litigiu prelungit cu Episcopia Reformata

In 18 octombrie 2019, Inalta Curte de Casatie a admis recursul Episcopiei Reformate "Piatra Craiului" in chestiunea retrocedarii cladiri care gazduieste Colegiul National "Silvania" din Zalau. Admiterea recursului nu inseamna ca s-a dat castig de cauza Biserici Reformate, pentru ca, conform unor pareri mai avizate, la Inalta Curte de Justitie si Casatie dosarul retocedarii nu se judeca, ci se verifica, daca acesta era complet. In acest moment dosarul s-a intors la Curtea de Apel Cluj, unde un alt complet de judecata va da un verdict asupra destinului cladirii, insa pana atunci va mai trece multa apa pe valea Zalaului. Cu privire la acesta situatie, directorul CNS, Vasile Bulgareanu exclude o eventuala retrocedare "Daca prin absurd, se indeplinesc conditiile sa fie retrocedata, probabil acolo se va discuta de o recompensare financiara, nu in natura (…) daca Statul Roman va pierde sau va ajunge la concluzia ca trebuie sa fie retrocedat, dupa ce aici s-au desfasurat cursuri, inseamna ca este un Stat slab si ne meritam soarta. " ne-a precizat Bulgareanu.

rn

Din cauza acestui litigiu intre Statul Roman si Episcopia Reformata, tot conform lui Vasile Bulgareanu, Colegiul National "Silvania" este in imposibilitatea de a accesa fonduri si a reabilitatea cladirea. Astfel ca elevii invata in clase in care de exemplu geamurile nu se inchid bine, iar in perspectiva apropierii timpului rece aceasta reprezinta o problema deloc de neglijat, precum problema spinoasa a retorcedarii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *