Cod portocaliu de cantitati de apa insemnate si-n Salaj

Vremea rea nu ia pauza nici in ziua de azi, 26 iunie 2020, dupa cum arata prognoza ANM.


Acum, judetul Salaj se afla sub avertizarea a doua coduri de vreme rea, unul portocaliu si unul galben, alaturi de alte sase judete, in intervalul 26 iunie ora 10.30 – 26 iunie, ora 21.


Cantitati de apa insemnate si instabilitate atmosferica accentuata


Astfel, in zona de munte a judetelor Salaj, Bihor, Cluj, Sibiu, Gorj cat si in judetele Alba si Hunedoara vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 35…40 l/mp si pe arii restranse 50…70l/mp. Vor fi si intensificari ale vantului, vijelii, descarcari electrice si grindina.
In Crisana, Maramures, Banat, in nord-vestul Olteniei, local in Transilvania si la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si pe arii restranse 40…60 l/mp.
Vor mai fi manifestari de instabilitate atmosferica duminica (28 iunie) si in primele zile ale saptamanii viitoare, indeosebi in regiunile nordice, centrale, precum si in zonele montane.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *