Sălajul se află sub cod portocaliu de caniculă. Ne confruntăm cu un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.
În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica și se va extinde. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36- 39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, anunță ANM.

Vineri, 12 iulie, Sălajul va fi sub cod portocaliu de caniculă. Meteorologii anunță val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.
Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Sâmbătă și duminică va fi și mai cald.

Pentru 13 și 14 iulie, meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru cea mai mare parte a țării.
Fenomenele vizate sunt val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat. Zonele afectate vor fi Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova.

Potrivit ANM, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldură va continua să se intensifice în weekend. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.

Valul de căldură va persista în toată țara și săptămâna următoare.