Meteorologii au extins codul galben de canicula pana duminica seara, in 22 de judete din sud-estul si vestul tarii, atentionand ca in aceste zone temperaturile maxime vor ajunge la 36 de grade, iar in jumatatea de vest si in zonele de munte se vor inregistra ploi si vijelii. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), incepand de sambata, ora 18.00 si pana duminica, ora 21.00, instabilitatea atmosfericava fi accentuata, indeosebi in jumatatea de vest a tarii si in zona de munte.
„Vor fi intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metrul patrat si izolat 50 de litri pe metrul patrat, iar pe arii restranse se va semnala grindina. IIn cursul dupa-amiezei zilei de duminica 19 iulie, temperaturile maxime vor mai atinge 35 – 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 in Baragan, sud-estul Moldovei si Dobrogea”, se arata in atentionarea emisa, sambata, de ANM.
Avertizarea cod galben vizeaza judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Alba, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu, Gorj, Valcea, Maramures, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea si Constanta.