Persoane necunoscute au devastat, miercuri noaptea, casa de schimb valutar situata in apropierea statiei de autobuz „Perla”, de pe Bulevardul Mihai Viteazul. „Miercuri, in jurul orei 02,30, agentii unei firme de paza au sesizat Politia, despre faptul ca, persoane necunoscute au spart un geam de la o casa de schimb valutar, din municipiul Zalau si au aruncat in holul de asteptare al acesteia, o sticla incendiara”, a precizat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj.
Deplasandu-se la fata locului, politistii n-au reusit sa patrunda in incinta casei de schimb valutar, intrucat angajatii firmei nu se gaseau in localitate.
Amintim faptul ca, in cursul acestei saptamani, in fata aceleasi case de schimb valutar a avut loc un scandal, produs de un client nemultumit de faptul ca, la cumparare, casa de schimb percepe un comision de 16 % .
Politistii au luat legatura cu reprezentantii casei de schimb pentru a se intoarce in municipiu si a deschide unitatea, astfel incat, anchetatorii sa poata efectua cercetarea la fata locului.
Potrivit inspectorului sef Iosif Ghiurca, a fost deja stabilit un cerc de suspecti. „Incidentul de miercuri noaptea ar putea avea legatura si cu scandalul de luni, dar poate fi vorba si de alti clienti ai casei de schimb care s-au simtit inselati de comisionul de 16% perceput de aceasta firma la operatiunile de schimb valutar”, a precizat Ghiurca.
In privinta cercului de suspecti putem afirma ca acesta este destul de larg deoarece, dupa cum aminteam in editiile anterioare ale ziarului nostru, peste 50 de persoane au reclamat la OPC ca li s-a retinut, la schimb, comisionul de 16%, iar institutiile abilitate au amendat firma de doua ori (pentru ca induceau clientii in eroare prin afisajul necorespunzator), ultima amenda fiind de 300 de milioane lei vechi.