Clujean bănuit că a furat peste 25 de mii de euro dintr-o casă din Zalău, prins de polițiști

Un clujean de 33 de ani, bănuit că a furat o sumă importantă de bani din casa unui zălăuan, a ajuns în arestul IPJ, urmând a fi dus în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Joi, 16 martie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Zalău, pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 33 de ani, din localitatea Sâmboleni, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii îl bănuiesc pe bărbat că, în noaptea de 25 februarie, ar fi pătruns prin escaladarea unui gard într-o locuință din municipiul Zalău și ar fi sustras dintr-un seif 25.000 de euro și 5.000 de lei.

Prejudiciul total provocat de acesta este estimat la aproximativ 130.000 de lei, sumă din care polițiștii sălăjeni au recuperat aproximativ 70%.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperiți și ridicați în vederea cercetărilor 18.220 de euro și 80 de lei, bani în legătură cu care exisă suspiciunea rezonabilă că ar proveni din săvărșirea infracțiunii.

Joi, 16 martie, în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Vineri, 17 martie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Zalău, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a decis ca bărbatul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii sălăjeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Biroului de Analiză a Informațiilor Sălaj și de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut