Un studiu realizat de Politico.eu plasează municipiul Cluj-Napoca în Top 10 al celor mai ofertante orașe din Europa. Clasamentul a fost întocmit pe baza unui sondaj la care au participat peste 71 de mii de persoane din 83 de orașe din Europa. Aceștia au fost întrebați cât de mulțumiți sunt de condițiile de trai pe care le oferă orașul în care trăiesc.

Cluj-Napoca se află pe locul 10, fiind singurul oraș din România care apare în clasament. Potrivit Politico.eu, 94 la sută dintre rezidenții intervievați au declarat că sunt multumiți de viața pe care o duc în Cluj-Napoca, iar 73 la sută dintre ei spun că e ușor să găsești un loc de muncă. În plus, sectorul IT înflorește în orașul transilvănean, mai notează publicația.

„The capital of Romania’s Transylvania region and the second-most populous city in the country is also a great place to live, apparently. In Cluj-Napoca, 94 percent of residents said they were satisfied with living in the city. Home to a booming tech sector, it also ranks second for job opportunities, with 73 percent of residents saying it is easy to find a good job in the city”, scrie Politico.ue.

„Administrațiile locale liberale sunt un exemplu de bune practici și de performanță în materie de creștere a calității vieții pentru comunitățile în slujba cărora lucrează. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este printre aleșii de succes ai Europei, alături de alți reprezentanți ai formațiunilor membre ale Partidului Popular European”, scrie PNL pe pagina oficială de Facebook a formațiunii politice.

Vezi topul AICI