decembrie 1, 2022

Cluburile din primele doua ligi, obligate sa aiba cate o echipa de fotbal feminin

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa prilejuita de lansarea celei de-a doua faze a campaniei de promovare a fotbalului mixt, ca gruparile din primele doua ligi vor fi obligate ca, in urmatorii doi ani, sa aiba cate o echipa de fotbal feminin. “Din pacate, este foarte greu de dezvoltat fotbalul feminin, deoarece exista reticente. Va trebui ca in urmatorii doi ani de zile sa obligam, prin regulament, cluburile din Liga I si chiar pe cele din Liga a II-a sa aiba echipe de fotbal feminin. In Italia, Germania si tarile nordice vor acorda licente pentru cluburile feminine, care inseamna infrastructura, administratie, colective tehnice, dezvoltare la nivel de copii si juniori. Nemtii au 900.000 de jucatoare, iar noi avem 500, deoarece ei pleaca de la ideea de sanatate”, a spus Sandu.
Presedintele FRF cere Ministerului Educatiei sa introduca trei ore de sport in scolile din Romania. “Anul trecut, FRF a avut, intr-o colaborare, cat de cat rezonabila cu Ministerul Educatiei, 400.000 de copii in diverse competitii, care sunt deja consacrate. Sa speram ca din aceste competitii vor fi selectionati copii care sa fie legitimati de cluburi si a incepe o activitate dirijata si controlata. Statul trebuie sa se implice pentru problemele de infrastructura, pentru crearea centre de formare, a unei piste olimpice de canotaj, bazine si sali. Daca Ministerul Educatiei nu intelege ca trebuie sa asiguram ore de educatie fizica in scoli, in care copiii sa fie imbracati in tricou si sort, e bataie de joc”, a completat Sandu.
Mircea Sandu a mentionat ca FRF va primi suma de 100.000 de euro din partea UEFA pentru dezvoltarea fotbalului de baza. Sandu a precizat ca va initia un proiect, dupa modelul francez, prin care autoritatile locale sa sprijine construirea centrelor de pregatire, care sa se afle in subordinea primariilor.
Initiatorul proiectului de promovare a fotbalului mixt, Daniel Robe, a declarat ca se vor infiinta mai multe centre de perfectionare pentru fete si baieti. “Sunt sigur ca firmele inscrise vor fi din ce in ce mai multe. Stiu ca se organizeaza competitii pentru old-boys, firme si amatori in toata tara, unde se platesc taxe de participare si ne-am gandit ca aceste taxe de participare sa sprijine in mod concret fotbalul mixt. In echipele mixte vor fi trei fete si trei baieti. Dupa ce vom organiza aceasta competitie, urmeaza sa cream acele centre de perfectionare pentru fete si baieti, asa cum se intampla peste tot in lume. Trebuie sa ne aplecam mai mult si asupra generatiilor de maine, asupra copiilor, asupra fetelor care vor sa joace fotbal, au vointa, daruire, dar nu au posibilitati materiale”, a spus Robe.
Managerul de proiect, Raluca Sandu, a mentionat ca la aceasta editie vor participa peste 3.000 de copii. “Continuam proiectul de promovare a fotbalului mixt. Daca la prima faza a proiectului am acoperit opt judete, la cea de-a doua vom acoperi toate cele 42 de judete, vom alege 14 orase, care vor acoperi cate trei judete. Turneul final va avea loc la Constanta. Vom avea minim 20 de echipe pe faza locala, aproximativ 3.000 de copii inscrisi si vom mai avea o cupa a firmelor care va ajuta la acoperirea fondurilor necesare pentru acoperirea acestor evenimente”, a subliniat Sandu.
Cupa Scolilor la fotbal mixt va fi organizata in 14 orase la care vor participa echipe din cate trei judete, alcatuite din elevi si eleve din clasele V-VIII, nascuti dupa anul 1997. Turneul final va fi organizat, in perioada 19-21 iunie 2009, la Constanta, la care vor participa 14 echipe alcatuite din cei mai buni jucatori din cadrul turneelor regionale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *