septembrie 30, 2023

Clubul Rotary Zalau a donat 228 de ovine unor familii tinere din Bocsa

0

Clubul Rotary – Zalau, cu sprijinul Rotary (Cluburile din SUA: Rotary Club of Salem Sunrise, Rotary Club of Stayton, Rotary Club of Salem, Rotary Club of Keizer si Rotary District 5100) a finalizat, la sfarsitul saptamanii trecute, respectiv 12, 13 decembrie 2008, actiunea de binefacere “Dar din Dar”.
Actiunea a avut drept scop ajutorarea a 22 de familii din comuna Bocsa, judetul Salaj, cu cate 10 ovine rasa turcana gestante, cu varsta intre 2 si 4 ani.
Actiunea de binefacere a fost derulata de mai multa vreme de Clubul Rotary – Zalau, care a beneficiat si de sprijinul financiar in valoare de 17.000 euro al cluburilor din SUA.
Scopul actiunii este ajutorarea, la inceput, a 22 de familii din comuna Bocsa, de regula tineri, care au obligatia sa paseze darul, respectiv 4 ovine (mielute) in primul an si respectiv alte 4 in al doilea an, in stare gestanta, catre alte familii, de regula tot tinere.
Evident, familiile beneficiare ale darului ca si cele viitoare, in urma pasarii darului, au obligatia de a se ingriji de ovine cu diligenta unui bun gospodar, sa le asigure conditii bune de adapare si furajare si sa respecte toate obligatiile pe care si le-au asumat prin semnarea contractului de donatie. Clubul Rotary Zalau a fost ajutat pentru reusita actiunii, de conducerea Primariei comunei Bocsa, in frunte cu primarul Ioan Buaou, primaria fiind si ea semnatara a contractului alaturi de Clubul Rotary Zalau si beneficarii darului.
Familiile beneficiare ale darului au fost stabilite de Primaria Bocsa, cu acordul Clubului Rotary Zalau, care, de comun acord vor stabili si viitoarele familii care vor beneficia de dar. Prin aceasta actiune, Clubul Rotary – Zalau spera ca va reusi sa ajute material 22 de familii tinere cu cele 220 de ovine si 8 berbeci de rasa superioara – turcana, si sa le produca bucurii si satisfactii in preajma sarbatorilor de Craciun si Anul Nou.
Familiile beneficiare ale actiunii “Dar Din Dar” au mandatat Clubul Rotary Zalau sa transmita multumirile lor Cluburilor Rotary din SUA.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut