Călin Marincaş işi face club de karate!

Călin Marincaş işi face club de karate!

După ce timp de aproape 10 ani, multiplul campion european şi mondial a activat pentru CS Terra Kid Zalău, intructorul de karate îşi va testa norocul pe forţele proprii

Schimbare radicală în activitatea profesională a celui mai bun sportiv al judeţului în probele neolimpice. După ce şi-a anunţat intenţia de a intra în circuitul de lupte MMA, Călin Marincaş (n. 3 Decembrie 1984) face încă un pas important în carieră. Astfel, după o perioadă de mai bine de un deceniu în care a
cucerit medalii la Naţionale, Europene şi chiar Mondiale pentru CS Terra Kid Zalău, valorosul karateka a decis să îşi înfiinţeze propriul club sportiv. Noua structură sportivă se numeşte SEIKO Zalău, iar denumirea vine din japoneză (seiko= succes).
Noul club a fost deja afiliat la Federaţia Română de Karate Tradiţional, iar – la finalul acestei săptămâni – sportivii de la Seiko vor şi participa la prima competiţie, mai exact la Cupa “Fidelita” ce va avea loc la Oradea. Concursul de pe Criş vine ca o verificare înaintea Naţionalelor programate în perioada 25 – 26 martie, la Cluj-Napoca. Trebuie spus că majoritatea elevilor săi şi-au urmat profesorul şi au părăsit CS Terra Kid pentru Seiko Zalău!
“Mă gândeam de ceva timp la această idee, iar decizia a fost luată după Campionatul European de Fudokan de la Varşovia ce a avut loc anul trecut în luna octombrie, iar apoi am făcut demersurile pentru noul club. Iniţial, am discutat cu Remus Cliţan – preşedintele de la CS Terra Kid, iar apoi cu sportivii şi părinţii lor. Eu le-am dat posibilitatea de a rămâne pe loc sau să mă urmeze. Majoritatea nu au stat pe gânduri, astfel că aproximativ 30 de sportivi au venit cu mine. De fapt, la Terra Kid au mai rămas doar Iulia Cliţan, Dan Poptelecan şi Szeri Roberta. Acum, fiecare să meargă pe drumul său. Cred că aşa e cel mai bine”, ne-a declarat Călin Marincaş.
Să spunem că, în cariera sa, Marincaş a mai fost legitimat la Porolissum Zalău, Voinţa Cluj sau CS Favorit Zalău, pentru ca în anul 2005 să se transfere la clubul înfiinţat de Remus Cliţan. Acum câţiva ani, pentru o perioadă, el a activat şi la Budo Kurai Hunedoara, cu dublă legitimare.
Karateka în vârstă de 32 de ani şi-a luat inima în dinţi şi începe un nou drum, mult mai dificil, deoarece bătăliile de pe tatami vor şi dublate şi de o muncă administrativă. Cu această ocazie, nouă nu ne rămâne decât să îi urăm mult succes, iar Seiko Zalău să reuşească măcar rezultatele realizate de CS Terra Kid!

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *