decembrie 3, 2022

Claudiu Birsan a preluat atribuțiile lui Capilnașiu in Primaria Zalau

Viceprimarul Zalaului, Claudiu Bîrsan, a preluat din 4 ianuarie atribuțiile primarului Radu Capîlnașiu. Decizia de transferare a atribuțiilor primarului a fost luata printr-o dispoziție semnata de Radu Capîlnașiu, care a plecat în concediu. Așa ca pâna pe 18 ianuarie, când Radu Capîlnașiu se va întoarce, Claudiu Bîrsan acționeaza ca un primar veritabil.

Claudiu Bîrsan (PNL) a fost pâna în octombrie doar consilier local, deși colegii sai consilieri au decis prin adoptarea unor Hotarâri de Consiliu Local, cu majoritate de voturi, în august 2014, ca el sa o înlocuiasca pe Daniela Coța (PSD) în funcția de viceprimar. Hotarârile au fost însa atacate în contencios administrativ de Prefectura Salaj. A urmat un proces care s-a întins pe o perioada de peste un an. Hotarârile Consiliului Local au fost suspendaste pâna la pronunțarea instanței, așa ca Bîrsan a ajuns viceprimar abia în octombrie anul trecut. Daniela Coța a pierdut pe 12 octombrie scaunul de viceprimar, când Curtea de Apel Cluj a respins recursurile formulate de Daniela Coța și de Prefectura Salaj împotriva deciziei Tribunalului Salaj din 19 februarie, care spunea ca hotarârile Consiliului Local Zalau din 6 august 2014 pentru destituire din funcție a Danielei Coța și înlocuirea acesteia cu Claudiu Bîrsan sunt legale. 
De la pronunțarea Curții de Apel, consilierii locali ai PSD voteaza constant împotriva sau se abțin de la vot la majoritatea proiectelor de hotarâri ale Consiliului Local Zalau.
Claudiu Bîrsan este unul dintre puținii politicieni tineri care s-au remarcat în ultimii ani. “n contextul în care Radu Capîlnașiu a facut repetat declarații în ultimul timp canu ar mai dori înca un mandat la Primaria Zalau, mulți vad în Bîrsan o soluție a PNL-ului, fiind cotat cu șanse mari datorita popularitații.
Claudiu Bîrsan a candidat în anul 2012 la funcția de deputat în Colegiul Uninominal 4 Zalau. A fost candidatul ARD (PDL – FC – PNȚCD). Sondajele realizate înaintea alegerilor îl dadeau stop_coloana pe Bîrsan drept al patrulea în ordinea voturilor, dupa Mirel Taloș, Onorica Abrudan (PPDD) și Irina Kovacs (UDMR). Rezultatele alegerilor au fost însa surprinzatoare, Bîrsan a ieșit al doilea. Taloș, susținut atunci de PNL, a câștigat colegiul cu 56,24 la suta, adica 12.190 de voturi, în timp ce Claudiu Bîrsan a strâns 16,37 la suta, 3.548 de voturi. Datele pro- blemei s-au schimbat însa mult. Taloș a migrat din PNL, iar fara susținerea politica liberala nu se știe câte voturi poate aduna daca va candida, iar Bîrsan este astazi un nume important în PNL.

Cine este Claudiu Bîrsan

Claudiu Bîrsan este la al treilea mandat de consilier local și a fost numit viceprimar de colegi în locul Danielei Coța. S-a nascut la 2 octombrie 1976. Apropiații îi spun “Dius”, nume cu care a devenit popular și în rândul zalauanilor, mai ales în rândul tinerilor. A urmat în perioada 1996 – 2000 studiile Facultații de Drept din cadrul UBB Cluj-Napoca. În 2007 a absolvit studiile Facultații de Știinte Politice, iar în 2009 a urmat cursurile Institutului European din România la București. Tot în 2009 a absolvit cursuri de perfecționare la Institutul Diplomatic Român și în același an a absolvit studiile Institutului National de Administrație din București. În 2012 a absolvit cursurile de managamentul proiectelor în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale și Persoanelor Vârstnice și din cadrul Ministerului Educatiei Nationale. În perioada 6 martie 2009 – 1 iunie 2010 a fost subprefect al judetului Salaj, iar în perioada 1 iunie 2010 – 26 iulie 2012 a fost directorul Casei Județene de Asigurari de Sanatate Salaj.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *