Ciucă și Ciolacu, decizia finală. Partidele politice de la guvernare, sacrificiu de orgoliu: locale și europarlamentare, în iunie, cu alianță electorală între PSD și PNL

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă comună, cu participarea largă a parlamentarilor, euroaprlamentarilor, miniștri, secretari de stat – membri ai celor două partide, alianța electorală care se va legaliza în zilele următoare pentru alegerile europarlamentare.

O decizie importantă este comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European. Alegerile vor avea loc în 9 iunie, iar alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie, nu în decembrie cum s-au organizat în anii trecuți. Alegerile pentru Parlamentul României vor fi organizate în 8 decembrie.

Lista de candidați va fi comună pentru alegerile europarlamentare, iar pentru locale se va intra separat în competiție.

”Nu vrem să fragilizăm stabilitatea României pentru micile orgolii politice. Facem un minim sacrificiu de orgolii”, a spus Nicolae Ciucă.

”Am demonstrat că putem lua decizii bune pentru România în momente dificile. Comasarea nu este împotriva democrației. Dimpotrivă, este un vot în plus pentru democrație pentru că la alegerile locale este cea mai mare prezență la vot. Numai cele două partide se pot uni și pot face față unui val extremist. Este vorba de stabilitatea României, de asumare, de drumul României în viitor”, a spus Marcel Ciolacu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *