Cîțu nu mai e ”al doilea om în stat”. A fost înlocuit cu Alina Gorghiu la Senat

Președintele Senatului României, liberalul Florin Cîțu, a demisionat din funcție miercuri, 29 iunie, în penultima zi a sesiunii parlamentare. Fostul lider PNL a declarat că demisia i-a fost solicitată de președintele PNL și premier al României, Nicolae Ciucă, și de secretarul general al partidului, ministrul Lucian Bode.

Motivul invocat de liderii PNL pentru înlocuirea lui Cîțu a fost încălcarea articolului 25 din Statutul PNL, respectiv faptul că a făcut declarații critice la adresa conducerii partidului. Demisia lui Cîțu vine la doar două zile distanță de la schimbarea sa și din funcția de președinte interimar al PNL Sector 3 București.

”Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului. Este o funcție politică. Bineînțeles că, în aceste condiții, nu am vrut să-i pun în situația penibilă pe colegii mei, pe unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii partidului”, a spus miercuri, după demisie, Florin Cîțu.

La șefia Senatului a fost desemnată interimar de către conducerea PNL senatorul Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș. În mai puțin de un an, Florin Cîțu a pierdut funcțiile de premier, președinte a partidului (PNL) și acum cea de președinte a Senatului.

Cîțu rămâne în politică

Florin Cîțu spune că va face în continuare politică și că nu a vrut să-i pună pe colegii săi să voteze împotriva conducerii partidului. El a mai afirmat că i s-a reproșat de către actuala conducere a PNL că a făcut declarații, „aceleași de ani, împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.

„Nu am vrut să-i pun pe colegi în situația penibilă să voteze împotriva conducerii partidului. Politică (o să fac mai departe – n.r.), exact ce am făcut înainte. Acestea sunt funcții pe care le primești în urma unei activități pe care o ai, aceea de senator. Funcțiile nu sunt pe viață. Să nu fim ipocriți. Astăzi rezultatele – inflație, dobânzi, perspectivele unei crize majore – nu vin din neant. Există o guvernare… Eu cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, rezultatele ar fi fost mult mai bune”, a completat Cîțu, subliniind că nu a vrut „niciodată” o guvernare PNL-PSD.

Fostul premier Cîțu a fost impus de președintele Klaus Iohannis ca președinte al PNL la alegerile din august 2021, pe care fostul lider PNL, Ludovic Orban, le-a catalogat ca fiind trucate. Cîțu și-a pierdut însă rapid puterea după ce USR a decis să iasă din guvern ca urmare a demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion. Guvernul a picat în urma unei moțiuni de cenzură. PNL a acceptat o coaliție guvernamentală cu PSD, iar Klaus Iohannis l-a numit Prim-ministru pe Nicolae Ciucă. Ulterior, Ciucă a devenit singurul candidat pentru președinția PNL, preluând și conducerea partidului.

Alături de Cîțu, și Dan Vîlceanu – fostul ministru de Finanțe – a fost tras pe linie moartă în partid, fiind și singurul aliat al lui Cîțu. Vîlceanu a pierdut zilele trecute șefia organizației PNL Gorj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.