Ciresele din Simleu Silvaniei devin ingredient intr-un produs unic in lume

Ciresele din Simleu Silvaniei devin ingredient intr-un produs unic in lume

Un produs unic în industria alimentara a fost prezentat de Simona Bisboaca, salajeanca stabilita in Oradea, la Târgul Natural & Organic Products Europe, de la Londra, eveniment care s-a desfasurat în perioada 22-23 aprilie. 

rn

Este vorba despre fructonata, singurul produs care presupune conservarea fructelor prin concentrare la temperatura sub 42 grade Celsius, fara pasteurizare finala.
"Am experimentat tehnologie pe mai multe fructe, chiar si pe tomate, dar, în prezent, procesam cirese bio de pe dealurile însorite de lânga Simleul Silvaniei, afine de padure din muntii Bihorului, la care adaugam putin must de struguri bio concentrat, provenit din struguri cultivati în sudul judetului Timis. Ca o nota exotica, am decis sa aducem din însorita Calabria (Italia) portocale bio, cu o aroma si o dulceata extraodinara. Reactia si aprecierile vizitatorilor au fost extraordinare si ne-au confirmat, înca odata, ca suntem pe drumul cel bun", explica Simona Bisboaca.
Simona Bisboaca, de 38 de ani, inginer în industria alimentara si cercetator, cunoscuta ca inventatoarea elixirului tineretii – Antioxivita, extractul din sâmburi si pielite de struguri foarte bogat în antioxidanti -, a reusit sa uimeasca, din nou, industria alimentara.
Dupa sapte ani de experimentat, cercetat, modificat utilaje si îmbunatatit metoda de lucru, a adus pe piata un produs unic în lume, o inovatie în industria alimentara.
"Din 2011 am început sa testam o noua tehnologie de procesare a fructelor, într-un mod cât mai blând, pentru a mentine bunatatea fructelor la borcan. Am pornit de la ideea de ce trebuie fiarta sau pasteurizata dulceata, daca stim ca peste 60 grade se distrug vitaminele, enzimele si tot ce e mai bun din fructe? Am mers pe conservarea fructelor prin procesarea la temperaura de sub 42 grade, sa fie raw sau crude, dar sa aiba un termen de conservare îndelungat, la temperatura ambientala. Asa a aparut fructonata", dezvaluie Simona Bisboaca, inginer în industria alimentara, care a locuit cu familia in Zalau inainte de a se stabili in Oradea, tatal ei fiind din Letca.
Simona are planuri si pe viitor. Si-a propus ca în acest an sa faca si un sortiment de dulceata de o calitate superioara cu mai mult fruct, fara zahar, si mai testeaza sucuri de fructe procesate tot la rece, fara pasteurizare, cu termen de valabilitate de cel putin un an.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *