septembrie 24, 2023

Circulație închisă spre Supur. În Sălaj s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență

2

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență (CJSU) Sălaj a adoptat, joi, o hotărâre privind devierea circulației ca urmare a evenimentului produs în localitatea Supuru de Sus, judeţul Satu Mare.

Potrivit hotărârii, devierea circulației rutiere pe DN1F Zalău – Satu Mare pe rutele ocolitoare se realizează astfel: autovehicule peste 7,5 tone – pe ruta Zalău – Crișeni – DJ 108 D Cehu Silvaniei – DJ 196 Hodod – Supuru de Sus; autovehicule mai mici de 7,5 tone – pe ruta Șărmășag – DJ 108F Chieșd – DJ 196 Corund –Supuru de Sus.

Risc de explozie majoră la graniţa dintre Sălaj şi Satu Mare

Un şuvoi de apă combinată cu gaz a ţâşnit dintr-o fântână la zeci de metri, chiar lângă o benzinărie

Miercuri seara, un sector din DN 1F, la graniţa între Satu Mare şi Sălaj, a fost închis după ce în zonă a fost semnalată o degajare de gaze. Apă amestecată cu gaz a sărit la zeci de metri înălțime, după forarea unei fântâni, în apropierea une benzinării. Incidentul s-a produs în afara localității Supuru de Sus, județul Satu Mate, la limita cu județul Sălaj.

Traficul a fost oprit, ca măsură de prevenție, a anunțat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Echipele de intervenție au delimitat un perimetru de siguranță după ce au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare, a precizat Infotrafic.

Responsabil de această situație ar fi un utilaj care efectua lucrări de forare și care a lovit o țeavă de gaze.

Cetățenii au primit mesaj RO-ALERT: „Adăpostiți-vă în locuințe cu ușile și geamurile închise!”. Pentru stabilirea posibilelor substanțe degajate în aer au fost solicitate un echipaj CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) din cadrul ISU MM și un echipaj CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, București, care se afla la ISU BH.

2 thoughts on “Circulație închisă spre Supur. În Sălaj s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență

  1. Se întrunesc toate “organili” să discute și să primească ceva indemnizații pentru ședință extraordinară. Mă mir că , încă, nu și-a făcut apariția și cealaltă sinecură de partid, ATOP-ul. Într-o organizare serioasă, conducta spartă de utilaj era reparată până joi dimineața.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut