Circa 30.000 romani si-au cumparat vacante de Paste in tara

Peste 30.000 de romani au facut pana in prezent rezervari pentru vacanta de Paste in tara, iar saptamana viitoare agentiile de turism se asteapta sa vanda alte 20.000-30.000 pachete, cifrele fiind mai mici comparativ cu acelasi interval din 2008, cand Pastele a fost insa apropiat ca data de 1 Mai.
In total, in acest an firmele de turism se asteapta ca aproximativ 80.000 de romani sa isi achizitioneze pachete de vacanta in perioada Pastelui, peste 60% dintre acestia preferand destinatii interne. Astfel, 50.000-60.000 de persoane isi vor petrece vacanta in Romania, iar restul de 20.000-25.000 de turisti vor merge in afara tarii, comparativ cu anul trecut, cand 80.000 de romani au preferat statiunile interne, iar 35.000 destinatii din strainatate. “Cifrele sunt mai mici fata de ce am inregistrat anul trecut, insa trebuie sa mentionez ca atunci Pastele a coincis ca data cu 1 mai. Anul acesta romanii isi vor lua practic doua vacante in loc de una. De aceea, putem spune ca pe intern are loc de fapt o crestere de pana la 10% a numarului de turisti comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.
Potrivit reprezentantului ANAT, agentiile se asteapta la un varf al achizitiilor de pachete turistice in cursul saptamanii vitoare. “Pana in prezent au fost vandute circa 60% din totalul pachetelor disponibile in agentii pentru destinatii din tara, iar in statiunile externe au fost rezervate 70% din vacante. Saptamana viitoare va fi varful de rezervari pentru perioada Pastelui, cand agentiile se asteapta cu siguranta la o frecventa mai mare a turistilor ca pana acum”, a aratat Badulescu. El a adaugat ca achizitia de pachete tursitice de Paste este stimulata de ofertele “early booking”. Potrivit datelor ANAT, agentiile au vandut in acest an peste 12.000 de pachete prin programul “Inscrieri timpurii”, valoarea totala a acestora depasind 12 milioane de lei.
Potrivit lui Badulescu, cele mai multe cereri pentru vacantele de Paste au vizat statiunile montane si rurale, dar si litoralul, care va inregistra o crestere semnificativa a numarului de turisti, fata de acelasi interval al anului trecut. In ceea ce priveste destinatiile din afara tarii, pana in prezent au fost facute rezervari pentru 70% din ofertele agentiilor. Totodata, o parte dintre turistii romani aleg capitale europene ca Viena, Budapesta sau Paris.
Referitor la preturile pachetelor, Badulescu a aratat ca, in cazul statiunilor interne, acestea variaza intre 50 de euro si 150 de euro, in functie de unitatile de cazare, servicii si perioada sejurului, in timp ce pentru destinatiile din strainatate tarifele pornesc de la 60 de euro si pot ajunge la peste 1.000 de euro. “Bulgaria este o destinatie accesibila, un sejur de doua nopti de cazare, cu servicii all-inclusive, poate costa chiar si 30 de euro in perioada Pastelui”, a mentionat Badulescu.
Pastele ortodox este sarbatorit in acest an pe 19 aprilie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *