ianuarie 31, 2023

Ciot cu ciot, mai facem câte un pic de autostradă…

Singurul tronson de autostradă lipsă între Cluj-Napoca și Târgu Mureș va putea fi, în sfârșit, realizat. Contractul pentru finalizarea Autostrăzii A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat, miercuri, cu o asociere austriaco-germană. Noul constructor trebuie să termine cei 15,7 kilometri de autostradă, realizați în proporție de 40% de fostul constructor, până la rezilierea contractului din cauza blocajelor.

Asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL a fost declarată câștigătoarea licitației în luna august, cu o ofertă de preț de peste 420 miioane lei, fără TVA.

Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Contractul cu vechiul constructor, firma românească Straco, a fost reziliat în martie 2021 de către CNAIR. Contractul fusese semnat în 2015, iar în 6 ani lucrările ajunseseră să fie realizate în procent de numai 40%.

“Miercuri, 26 octombrie 2022, CNAIR a semnat contractul pentru “Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 3: Chețani – Câmpia Turzii”.

Antreprenorul acestui contract este Asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL.

Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Durata de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Finanțarea lucrărilor în valoare de 420.347.903,86 lei fără TVA este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Acest tronson de autostradă are o lungime de 15,70 km.

În cadrul contractului vor fi realizate 2 poduri, 7 pasaje și un nod rutier la Chețani (km 21+890)”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

sursa foto: pro infrastructura

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut