ianuarie 27, 2023

Cioloș dă termen PNL-ului: Până duminică pot să se răzgândească

Premierul desemnat Dacian Cioloș (USR) a declarat că, indiferent de decizia PNL, se va prezenta săptămâna viitoare în Parlamentul României pentru a supune aprobării un guvern, cu program de guvernare.

Liberalii au decis, în urma ședinței conducerii partidului, că nu vor susține un guvern format de Dacian Cioloș. Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, după ședința conducerii PNL, că mandatul pentru negocierile cu premierul desemnat Dacian Cioloș este să îl trimită să găsească o majoritate cu PSD și AUR.

„Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”, a spus Cîțu.

Imediat după această decizie a PNL-ului, Dacian Cioloș a anulat întâlnirea programată cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor. În conferința organnizată de către premierul desemnat, Dacian Cioloș, acesta a spus că: ”PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de președintele Iohannis. Fac apel în continuare la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern. USR rămâne în continuare determinat și eu ca premier desemnat să mergem în Parlament”. Totodată, Dacian Cioloș a anunțat că duminică va avea loc o ședință a conducerii partidului în cadrul căreia se va creiona un program de guvernare și o echipă guvernamentală cu care este decis să meargă în Parlament. De aceea, le maid ă termen celor de la PNL până duminică să se răzgândească și să revină la negocieri.

”Nu stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, i-a atacat Dacian Cioloș pe cei cărora le solicită sprijinul.

În ceea ce privește o eventuală negociere cu PSD pentru susținere, liderul USR neagă în mod categoric, dar trimite săgeți către PNL.

”USR nu va negocia cu PSD. PNL a avut guvern împreună cu PSD, nu e cazul să ne dea nouă lecții cu cine să negociem sau nu”, a spus Dacian Cioloș.

4 thoughts on “Cioloș dă termen PNL-ului: Până duminică pot să se răzgândească

  1. Nu v-ați lămurit in “ediția” precedenta când acest “NIMENi” a fost premier? Chiar nu are tara asta oameni capabili sa guverneze ? Se pare ca nu! Sugerez sa transferați din alte părți ….ca la fotbal antrenori! Suntem pierduți pe vecie ca sa și popor!!!👎

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut