noiembrie 26, 2022

Cioloş – un prim-ministru de talie europeană care s-a căsătorit cu o franţuzoaică la Pericei

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, născut în localitatea sălăjeană Pericei, este căsătorit cu o franţuzoaică, Valerie Cioloş – Villemin. Nunta primului ministru a avut loc în anul 2000. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Ortodoxă cu hramul Sfinţii Arhangeli Mihail şi Gavril din Pericei. Starea civilă au făcut-o la Zalău, dar şi în Franţa. Cei doi au ţinut o simplă petrecere, rafinată şi cu mult bun simţ, doar în sânul familiei, după modelul francez.
Valerie Ciolos-Villemin este expertă în domeniul agriculturii, exact domeniul în care soţul său Dacian a fost comisar european. Ea a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova. Conform profilului său de Linkedin, Valerie Ciolos-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent.
A ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova. Un raport realizat de Valerie Ciolos-Villemin arăta în 2004 că vinurile româneşti sunt de slabă calitate sau contrafacute.
Valerie Cioloş – Villemin este nepoata fostului ministru de externe al Franţei, Michel Barnier.
De profesie inginer agronom, Dacian Cioloş, în vârstă de 45 de ani, se bucură de imaginea unui tehnocrat de succes, după ce în perioada stop_coloana 2010 – 2014 a fost comisar european pe Agricultură şi Dezvoltare Durabilă în cadrul cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso, coordonând reforma Politicii Agricole Comune pentru 2014 – 2020.
În vara lui 2014, Cioloş a fost în cărţi pentru primirea unui nou mandat de comisar european, însă Guvernul condus de Victor Ponta a optat pentru un social-demorat, Corina Creţu.
Munca lui Dacian Cioloş a fost apreciată însă de decidenţii europeni, ceea ce a dus la numirea acestuia, la 1 iulie 2015, în postul de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
Dacian Cioloş a urmat cursurile Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, obţinând diploma de inginer horticultor în 1994. Şi-a continuat studiile în Franţa, unde a făcut un master la Ecole Nationale Supérieure Agronomique şi Universite Montpellier I, pentru ca apoi să obţină şi un doctorat a Institutul Naţional de Cercetări Agronomice din cadrul Ecole Nationale Superieure Agronomique Montpellier.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *