Ciobanii din Sălaj, controlați de Poliția animalelor

Polițiștii sălăjeni de la Biroul pentru Protecția Animalelor au “descins”, zilele trecute, la mai multe stâne de pe raza județului, pentru a verifica în ce fel sunt îngrijite animalele.

Polițiștii au constatat mai multe nereguli, majoritatea, precizează IPJ, referitoare la modul de deținere al câinilor care asigură paza oilor de la stână.

Majoritatea câinilor nu erau identificați prin microcipare, nu erau vaccinați și sterilizați și nu li s-a asigurat asistența medicală veterinară. Totodată, s-a constatat că unii proprietari dețineau câini fără a avea documente sanitare veterinare sau dețineau un număr mai mare de câini decât permite legislația în vigoare.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale și amenzi în valoare totală de 5.500 de lei.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor spun că vor desfăşura în continuare activităţi de verificare a condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a animalelor la stânele din județ, pentru salvarea animelor aflate în pericol și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale îndreptate împotriva animalelor, a relelor tratamente și a cruzimii față de animale.

Deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, un adăpost corespunzător; hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie, asistenţă medicală, identificarea și vaccinarea antirabică a câinilor, neîndeplinirea acestor obligații fiind sancționate conform legislației în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *