decembrie 5, 2022

Cine vrea sa intre in Liga IV in Salaj?

Conform hotararii delegatilor echipelor de liga V, fotbalul din Salaj a intrat intr-o noua reorganizare la acest nivel. Fiind structurat pe 3 serii Est-11 echipe, Centru-10 echipe si Vest-12 echipe ,participand in sistem play off la promovare.Deci primele 4 din fiecare serie joaca tur-retur cu punctele din campionat si locul 1 din serii intra in liga IV, alaturandu-se celor 11 prezente.

rn

Dar sa facem succint si situatia bazelor sportive din Liga IV:
Sportul 2007 Simleu Silvaniei, Rapid Jibou, Dumbrava Galgau si Barcau Nusfalau au terenuri si vestiare demne chiar de liga III. Urmeaza Criseni, Chiesd, Ileanda, Somes Odorhei unde mai trebuie mici retusuri la vestiare si teren. AS Cosniciu cu baza la 4 km de sat e singulara prin vestiarul-modul. In fine, fara teren propriu, Silvania Cehu Silvaniei a ajuns sa joace pe unde o apuca etapa si in functie de bunavointa unora. De multi ani la Bocsa nu se intampla nimic. Vestiare sparte, usi deschise ,cladire nefinalizata langa teren, saci cu sticle de plastic pe langa teren, etc,etc.Mai tine in viata echipa din Bocsa spiritul de vikingi al unui nucleu dur de tineri care stiu fotbal foarte bine.Dar sa trecem succint si bazele sportive de liga V, ale celor 4 candidate din fiecare serie.
Seria Est .Singurele echipe avand conditii de Liga IV sunt CS Hida si Olimpia Rus, aflate pe primele locuri.Se lucreaza la Zimbor unde nu sunt vestiare. La Tihau,este vestiar improvizat-autobuz casat.Departe de promovare este si Unirea Mirsid dar are baza corespunzatoare de liga IV, a gazduit si jocuri baraj liga III.
In rest, unele echipe de aici ar putea evolua in liga VI daca nu ar fi in Salaj.
Seria Centru. Borla joaca de ani buni cu o singura banca tehnica pe care o ocupa primii veniti, de obicei gazdele.De vestiare nici vorba, odata cu prabusirea ideilor unui conducator de a concesiona pajistea de acolo, s-a prabusit si speranta de a mai face ceva, decat fotbal-spectacol! La Salatig se joaca fara vestiare la Hereclean in pasunea Badon, Marin la inceput, mai au de dezvoltat.In rest situatie de liga VI la unele echipe.
Seria Vest. Trei echipe joaca la baza sportiva model din Tusa. AS Banisor Peceiu nu are teren,trebuie sa faca protocoale, Sag joaca acolo , Tusa idem.La Giurtelec mai e de lucru mult, la Cizer trebuie vestiare si grupuri sociale, la Camar povestea cu autobuzul -vestiar e deja fumata. Gasim in schimb baze excelente la Pericei si Ip.
In rest eforturi si greutati, concluzia finala fiind ca unde e disciplina nu au echipa, unde au echipa nu au teren, unde au de toate sunt certati cu disciplina !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *