Cine sunt cele patru studente care au murit in accidentul de la Jibou

Cine sunt cele patru studente care  au murit in accidentul de la Jibou

Toate cele cinci fete din Maramures victime ale accidentului ingrozitor petrecut in seara zilei de joi pe soseaua ocolitoare a Jiboului erau studente la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), filiala Baia Mare. Se intorceau de la Cluj, unde au participat la festivitatea de absolvire a Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.

rn

Sanda Ungur, singura care a supravietuit accidentului, este din satul Razoare, studenta la specializarea Economia firmei a UTCN Baia-Mare.
Madalina Parja este din Sat-Sugatag si studia litere la Baia-Mare, dar si silvicultura la Universitatea din Oradea.
Sanziana Steci, tot din Sat-Sugatag, era studenta la UTCN filiala Baia-Mare, specializarea Economia firmei.
Sara Pop, din comuna Salsig era studenta la UTCN Baia-Mare, la Economia firmei.
Claudia Barbos, din Ciocotis, era studenta la UTCN Baia-Mare, specializarea Economia firmei.

rn

Erau cele mai bune absolvente de la filiala
din Baia Mare a UTCN Cluj-Napoca

rn

Se intorceau de la festivitatea de absolvire. Au absolvit Universitatea Tehnica dupa trei ani de studiu la specializarea Economia firmelor.
Erau cele mai bune din toata Universitatea Tehnica la specilizarea Economia firmelor si au fost invitate al Cluj la festivitatea de absolvire pentru ca aveau cele mai bune rezultate in Baia-Mare.
Pe 25 mai urma sa aiba loc si o festivitate de absolvire in cadrul Centrului Universitar din Baia-Mare, unde Sara Pop este sefa de promotie, fiind cea mai buna din cadrul centrului universitar, cu media cea mai mare, de peste 9.90.
Sara Pop urma ca pe 25 mai in cadrul festivitatii sa tina un discurs din postura de reprezentanta a colegilor ei de la specializarea Economia firmelor.

rn

Fetele din Sat-Sugatag provin
din familii foarte instarite

rn

Potrivit primarului comunei Ocna-Sugatag, Mihai Ivaszuk, spune ca parintii celor doua fete din Sat-Sugatag, Parja si Steci, sunt familii instarite, printre cele mai bogate din comuna.
Parja Madalina mai are o sora mai mica, iar Steci Sanziana are un frate.
Primarul spune ca familia Parja are o ferma de peste 40 de vaci, dar si o turma de 400 de oi. Au o situtia financiara foarte buna si locuiesc intr-una dintre cele mai impunatoare vile din localitate.
Si despre familia Steci are o situatie financiara foarte buna si locuieste, la fel, intr-o casa de mari dimensiuni.
"nmormantarea fetelor din Sat-Sugatag, Madalina Parja si Steci Sanziana, a avut loc ieri.
Primarul Mihai Ivaszuk ne-a dezvaluit ca acum doi ani, in satul Berbesti, din vecinatatea localitatii Sat-Sugatag, doi baieti din Sat-Sugatag si-au pierdut viata tot intr-un accident de masina. Primarul spune ca atunci a avut loc o inmormantare groaznic de dureroasa in Sat-Sugatag. Primarul ne-a mai spus ca ironia sortii face ca acum 15 ani bunica Madalinei Parja si-a pierdut viata tot intr-un accident de masina.

rn

Supravietuitoarea a suferit
o interventie chirurgicala dificila

rn

Potrivit celor de la Urgenta medicala din Baia-Mare, supravietuitoarea cumplitului accident, Sanda Ungur, a fost transferata in seara zilei de joi de la Urgenta din Zalau la Urgenta din Baia-Mare.
Sanda se afla acum internata la Sectia Chirurgie Toracica la UPU Baia-Mare, este constienta si raspunde indicatiilor medicilor, insa raman inca semne de intrebare cum va evolua dupa operatia suferita la abdomen.

rn

Au vrut sa ocoleasca drumul surpat
dintre Dej si Ileanda, alegere fatala

rn

Pentru a merge acasa de la festivitatea de absolvire de la UTCN Cluj-Napoca, fetele au ales drumul prin Jibou, desi ruta pe care soferii o aleg in mod obisnuit pentru a ajunge din Cluj in Baia Mare este Drumul National 1C, prin Dej. Au preferat sa treaca insa prin Jibou pentru ca DN1C este grav afectat de alunecari de teren pe portiunea dintre Ileanda si Dej. Au vrut sa evite soseaua surpata si alegerea le-a fost fatala. Soferita a traversat trecerea la nivel cu calea ferata de la iesirea din Jibou fara sa se asigure corespunzator, iar trenul personal Baia Mare – Jibou a lovit masina in plin.

rn

Concluzia Politiei este ca fata
de la volan nu s-a asigurat

rn

"Joi, 17 mai, la ora 18.03, pe Centura Ocolitoare a Orasului Jibou, km 00+250, între Orasul Jibou si localitatea Somes Odorhei, o tânara de 21 ani, din judetul Maramures, în timp ce conducea autoturismul nu a respectat semnificatia semnalelor acustice si luminoase aflate în functiune, la trecerea la nivel cu calea ferata, moment în care, autoturismul a fost lovit de trenul de calatori, care circula pe relatia Baia Mare – Jibou. Dupa impact, autoturismul a fost proiectat în afara partii carosabile.
În urma accidentului a rezultat decesul a patru persoane cu vârste cuprinse între 20 si 21 de ani, toate din judetul Maramures, pasagere în autoturism, si ranirea grava a conducatoarei auto. În urma evenimentului nu a fost afectata circulatia feroviara a altor trenuri. Politistii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpa", este comunicatul IPJ Salaj.

rn

Primarul din Jibou, Dan Ghiurco, a cerut CFR sa suplimenteze semnalizarea treceri peste calea ferata dupa moartea celor patru studente

rn

Primarul orasului Jibou, Dan Ghiurco, a fost prezent la locul accidentului la scurt timp dupa ce a avut loc tragedia de joi seara, la ora 18.00, cand patru tinere au murit pe loc in masina lovita de tren. Sanda Ungur, supravietuitoarea, conducea un Volkswagen Passat inmatriculat cu numarul MM 09 FDR.
"I-am rugat pe cei de la CFR sa analizeze suplimentarea semnalizarii trecerii la nivel cu calea ferata. Am discutat ieri, la fata locului, cu cei de la CFR, m-am informat si m-am documentat. Mi-au spus ca toate sistemele de avertizare si semnalizare au functionat. I-am rugat sa analizeze daca se poate face mai mult ca locul sa fie semnalizat suplimentar. O sa am discutii in continuare cu cei de la CFR. Este o tragedie nemaiintalnita in zona orasului nostru. Cazul a socat toata comunitatea", a declarat Dan Ghiurco.
Trecerea la nivel cu calea ferata de pe soseaua de centura a Jiboului este semnalizata cu semnale acustice si luminoase, care erau in functiune la momentul producerii tragediei.
Semnalizarea trecerii la nivel cu calea ferata de pe centura Jiboului a fost conceputa fara bariera, doar cu semnale acustice si luminoase.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *