Cine se vaccinează, scapă de carantină

2
207

Persoanele care au primit ambele doze din vaccinul anti-COVID pot intra în România fără a mai fi nevoite să stea în carantină, dacă au trecut cel puțin 10 zile de la doza de rapel, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, persoanele considerate contact direct cu un pacient pozitiv vor putea să iasă să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19.

Pentru persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei, dar și excepția de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment. Totuși, și pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții sau tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, precum afecțiunile oncologice sau programul de hemodializă pentru insuficiența renală cronică. Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat și lista țărilor și a zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Statele, zonele și teritoriile care fac parte din zona galbenă (carantină la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile) sunt următoarele: Gibraltar, Cehia, Andorra, Irlanda, Slovenia, San-Marino, Marea Britanie, Panama, Israel, Lituania, S.U.A, Muntenegru, Portugalia, Cipru, Suedia, Monaco, Slovacia, Aruba, Letonia, Liechtenstein, Olanda, Estonia, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Elveția, Danemarca, Spania, Puerto Rico, Serbia, Georgia, Malta, Columbia, Saint Maarten, Italia, Insulele Turks și Caicos, Africa de Sud, Croația, Luxemburg, Polonia, Franța, Germania, Austria, Seychelles, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Canada, Palestina, Brazilia și Jersey.

2 COMENTARII

  1. De ce nu si de botnitza asta nenorocita.Asta ne va imbolnavi pe toti de bpoc! E absurd.Daca esti in repaus hai sa zic.Dar cand faci efort efecti tragi inapoi noxele pe care le-ai expirat.Accept ca trebe s-o port in spatii publice INCHISE,magazin,autobus birou.Dar pe strada,de ceeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.