septembrie 30, 2022

Cine poate primi șomaj tehnic, în contextul pandemiei?

Ținând cont de situaţia epidemiologică determinată de răspândirea infectărilor cu SARS-CoV-2 și având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri de limitare a contactului fizic între persoane, având ca efect direct interzicerea, suspendarea ori limitarea unor activităţi economice, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care reinstituie decontarea indemnizațiilor de șomaj tehnic acolo unde activitatea se întrerupe total sau parțial.

Actul normativ prevede că, în intervalul 4 octombrie – 31 decembrie 2021, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat şi se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.

De prevederile Ordonanței beneficiază ”salariaţii angajatorilor pe perioada întreruperii temporare a activităţii, total sau parţial, în contextul creşterii incidenţei răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 şi al măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă” și ”salariaţii angajatorilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu excepţia salariaţilor aflaţi în concediu medical şi care primesc indemnizaţia de asigurări sociale aferentă”.

Indemnizaţia este în sumă brută, fiind supusă impozitării şi plăţii contribuţiilor sociale, în condiţiile Codului fiscal.

În situaţia în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă, din care cel puţin un contract este activ și obţine venituri la nivelul indemnizaţiei, acesta nu beneficiază de prevederile Ordonanței. Doar dacă toate contractele îi sunt suspendate va putea beneficia de indemnizaţia aferentă contractului cu drepturile salariale cele mai avantajoase.

Într-o lună calendaristică, angajatorii pot solicita pentru aceeaşi perioadă din lună, pentru salariaţi diferiţi, atât acordarea indemnizaţiei de șomaj tehnic cât și decontarea indemnizaţiei reglementată de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind reducerea timpului de muncă. De asemenea, pe parcursul aceleiaşi luni calendaristice, dar pentru perioade diferite din lună, angajatorii pot beneficia, pentru acelaşi salariat, atât de indemnizaţia de șomaj tehnic cât și de decontarea indemnizaţiei pentru reducerea timpului de muncă.

Perioadele în care salariatul are contractul de muncă suspendat și perioadele în care are programul de lucru redus nu se pot suprapune, fiind obligatorie atât încadrarea corectă, cât și respectarea dispozițiilor legale incidente.

De prevederile acestei Ordonanțe pot beneficia și alte categorii de persoane: persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, profesioniștii reglemnați potrivit dispozițiilor din Codul Civil, persoanele care au încheiate convenţii individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.