Cine-l va înlocui pe Gheorghe Bancea la Casa Corpului Didactic și în Consiliul Local Zalău

Numit în funcție în ședința Guvernului României de joi, 8 februarie, noul subprefect al judeţului Sălaj, Gheorghe Bancea, a depus vineri jurământul.

Până joi, a ocupat funcția de director al Casei Corpului Didactic, însă nu se știe deocamdată cine-l înlocuiește la conducerea instituției. Contactat telefonic, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Vasile Bulgărean, a declarat pentru Graiul Sălajului că deocamdată nu știe cine va prelua atribuțiile lui Gheorghe Bancea pentru că e prea devreme.

”Decizia ne-a cam luat prin surprindere și trebuie să găsim o persoană care-și asumă preluarea atribuțiilor funcției. Vom comunica de îndată ce vom afla și noi”, a precizat șeful învățământului sălăjean.

Fiind și consilier local în cadrul Consiliului Local Zalău, ales pe lista Partidului Național Liberal la alegerile locale din 2020, Gheorghe Bancea are, potrivit legii, termen 30 de zile să renunțe la mandat.

Următorii consilieri locali din listă după Gheorghe Bancea sunt Aurel Bican, directorul Secției de Drumuri Sălaj, urmat de Olivian Vădan, consilierul fostului ministru de Interne, deputatul PNL Lucian Bode.

Claudiu Bîrsan, președintele PNL Zalău, a declarat pentru Graiul Sălajului că încă nu s-a discutat cu colegii din partid, iar în momentul în care va exista o decizie, va fi anunțat noul consilier local în Consiliul Local Zalău.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *