Cine-i de vină?

Ziua bună, dragi cititori!

Mulți dintre noi susținem cu nonșalanță și cu ușurință că: Dacă Dumnezeu ar exista, n-am mai avea de-a face cu toate aceste războaie, molime și dezastre. Sugerez aici un element de reflecție. În fiecare minut, douăzeci și trei de copii mor de foame în lume. De aceea, am putea spune: ”De ce permite Dumnezeu ca douăzeci și trei de copii să moară de foame în lume?” Însă în același minut cheltuim mai mult de un milion de dolari pentru achiziționarea de arme, tunuri, bombardiere. Culmea nebuniei, la noi în țară, poate și în alte locuri, instituții militare care promovează copii preșcolari cu arme de asalt în mână…

Așa că și Dumnezeu ne-ar putea spune: ”Vă dau un milion de dolari. Dacă nu vă ajunge să hrăniți cu el douăzeci și trei de copii, pot să vă dau un pic mai mult, dar poate că ar fi mai bine să încercați să faceți deja aceasta cu milionul de dolari pe care vi l-am dat…”

Directorul Centrului de cercetări demografice spunea că pământul are cu ce să hrănească patruzeci de miliarde de locuitori. Așadar, se pare că Dumnezeu ne-a dat toate cele necesare pentru a trăi. Este oare corect din partea noastră să-L punem pe Dumnezeu sub acuzare? Dar dacă ne oprim înaintea unei troițe am putea?

Nu avem nici conștiința cumpărăturilor, cumpărăm și ceea ce nu avem nevoie, după care aruncăm cu ușurința la gunoi sau lăsăm să se strice într-un ungher al cămării. Nu avem o mustrare mai exigentă de conștiință, oricât de mult ni se spune despre foametea din Africa, despre epuizarea resurselor și degradarea planetei. Oricum, nu este nevoie să mergem până în Africa pentru a întâlni grozavele lipsuri, este suficient să trecem strada.

Dragilor, risipim mult și ne risipim mult…Pe vremuri, bunicii noștri știau să prețuiască și să conserve altfel toate bunurile casei. Nouă ne lipsește această mentalitate.

Avem nevoie de o revoluție a conștiinței mai mult decât orice…Purtăm cu toții pe umerii noștri culpa și responsabilitatea.

Vă invit să reflectăm împreună! Toate cele bune!

(Pierre Trevet, Pildele unui preot de la țară)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.