Cinci traficanți de droguri de mare risc, 4 bărbați și o femeie, au fost săltați de oamenii legii, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în dimineața zilei de 24 ianuarie.

Polițiștii SCCO, împreună cu colegi din Cluj, procurori DIICOT Sălaj și jandarmi au descoperit și ridicat la percheziții 150 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), 4 grame de canabis, 5 grame de substanță sub formă de pulbere cristalizată, 585 de pliculețe de tip ziplock din material plastic transparent fără conținut, 7 telefoane mobile, un cântar electronic de mare precizie, un grinder, diverse obiecte și plicuri cu urme de substanțe, precum și 450 de euro, 150 de lire sterline și 4.200 de lei.

Încă de anul trecut cei cinci ”magnifici” vindeau droguri de mare risc inclusiv minorilor. Ca să-și atragă clientela, ofereau droguri gratis și la petreceri private. Chiar și în schimbul prestării unor servicii în gospodărie ofereau droguri, nu bani.

”La data de 24 ianuarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat cinci percheziții domiciliare, în județul Sălaj, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii. Cercetările efectuate au relevat că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, 5 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal și substanțe din categoria catinoidelor), către consumatori, inclusiv minori (cu vârste între 13 și 17 ani), în județul Sălaj. Din materialul probator administrat a rezultat că persoanele cercetate ar fi oferit, cu titlu gratuit, substanțe interzise participanților la petreceri private sau ca plată pentru desfășurarea unor activități în gospodărie”, precizează IPJ Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și ai Grupării Mobile Cluj – Napoca. A fost adus și un echipaj canin al Direcției Vamale Cluj.

Polițiștii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Astăzi a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă a inculpaților C. Bianca, P. Ștefan, S. Mirel, B. Romeo și G. Tudor, pentru o perioadă de 30 de zile.