Cinci stații de încărcare pentru vehicule electrice, la Zalău

0
539

La sfârșitul lunii mai încep lucrările de montare și punere în funcțiune a patru stații de încărcare pentru vehiculele electrice, anunță municipalitatea. Două stații vor fi amplasate în parcarea din spatele Primăriei Zalău, iar alte două stații vor fi amplasate în parcarea de la Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”.

Investiția se derulează prin fonduri obținute de administrația locală de la Autoritatea Fondului de Mediu, valoarea proiectului pentru cele patru stații de încărcare moderne fiind de aproape 703 mii de lei.

”În cadrul acestui obiectiv de investiții vor fi furnizate, montate și puse în funcțiune patru stații de încărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice și vor fi racordate coloanele de legătură între blocurile de măsură și tablourile electrice care deservesc stațiile de încărcare.  Lucrările vor fi demarate la sfârșitul acestei luni, executantul lucrării având patru luni termen pentru finalizarea investiției, dar și obligația de a acorda cinci ani garanție produselor și serviciilor oferite. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, 10 la sută din valoarea contractului reprezintă contribuția financiară asigurată din bugetul local”, spun reprezentanții Primăriei Zalău.

O a cincea stație de încărcare pentru vehicule electrice va fi amplasată în parcarea din zona Casei de Cultură a Sindicatelor, de pe strada 9 Mai, dar prin intermediul unui parteneriat încheiat între Primăria Zalău și Asociația AERO (Asociația pentru Electromobilitate din România). În cadrul parteneriatului, Primăria pune la dispoziție terenul necesar amplasării stației de încărcare, iar Asociația va asigura stația de încărcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.