septembrie 29, 2023

Cinci oferte depuse pentru execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș

0

Cinci constructori au depus oferte pentru proiectarea și execuția tronsonului Suplacu de Barcău – Chiribiș, parte din Autostrada Transilvania (A3).

“Au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) a Autostrăzii Transilvania! Constructorii și proiectanții din România, Ungaria și Turcia care concurează pentru acest contract în valoare de 937,53 milioane de lei (fără TVA) – finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile- vor avea la dispoziție maximum 24 de luni (din care 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție) pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației. Contractul prevede inclusiv construirea a 3 viaducte, 8 pasaje și 8 poduri”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Este a cincea încercare de finalizare a acestei bucăți de autostradă. Lucrările la tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș au fost începute cu peste 18 ani în urmă, iar apoi abandonate, de americanii de la Bechtel. De altfel, și partea cea mai grea a lucrării, acel viaduct de 1,8 kilometri care trece prin mijlocul unui lacului de acumulare de la Suplacu de Barcău, a fost început dar nefinalizat de Bechtel. În prezent, e doar un morman de fier beton, pe care nu s-a circulat niciodată. În ultimii ani, autorităţile au reziliat mai multe contracte pentru execuţia lucrării acestui tronson din Autostrada Transilvania. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut