Cinci delfini au fost gasiti morti pe plajele litoralului romanesc

Cinci delfini au fost gasiti morti, in ultimele doua zile, pe plajele din sudul litoralului romanesc, in zona orasului Mangalia. Potrivit directorului coordonator al Oceanic Club Constanta, biologul Razvan Popescu Mirceni, pe plaja din dreptul unui hotel din Mangalia a fost gasit duminica dimineata un delfin din specia “Torsiops Truncatus” – o femela de peste doi metri lungime si cu varsta de aproximativ trei ani -, care a murit dupa ce a fost prins in plasele de pescuit de tip setca, ale caror urme erau vizibile pe cadavru.
Un alt delfin, tot o femela, cu lungimea de aproape un metru si varsta de aproximativ doi ani, a fost gasit mort duminica seara, pe o plaja din statiunea Saturn. Ambele exemplare au fost transportate de catre echipa Oceanic Club in laboratorul Directiei Sanitare Veterinare Constanta, unde au intrat in procedura de diagnosticare/cercetare, in cadrul programului “Delfinii in criza”.
Biologul Razvan Popescu Mirceni a precizat ca alti trei delfini au fost gasiti morti, luni dimineata, pe plaje din zona Saturn – Mangalia. Si in aceste cazuri, cel mai probabil, moartea delfinilor a fost provocata de pescari. Mamiferele, in cautare de hrana, s-au apropiat prea mult de tarm si au cazut in plasele puse de pescari, unde au murit prin asfixiere.
Anul trecut, pe plajele litoralului romanesc au fost gasiti morti 44 de delfini.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *