Cinci bărbați bănuiți de furt calificat, reținuți! Au dat spargeri în Sălaj și Cluj

Cinci bărbați bănuiți de furt calificat, reținuți! Au dat spargeri în Sălaj și Cluj

La data de 28 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, au efectuat patru percheziții domiciliare, în localitatea Fizeșu Gherlii, județul Cluj, pentru documentarea și probarea activității infracționale a cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale îi bănuiesc pe aceștia că, în noaptea de 23 spre 24 septembrie, având fețele acoperite, ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială din județul Sălaj și ar fi sustras bani și diverse bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 22.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, 2.000 de lei, țigarete și detergenți, precum și alte bunuri, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activitatea infracțională a celor cinci bărbați, care sunt bănuiți de comiterea unor infracțiuni similare și pe raza județului Cluj.

Totodată, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere. După audierea celor cinci bărbați, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, față de aceștia.

În cursul zilei de mâine, polițiștii de investigații criminale îi vor prezenta pe cei cinci bărbați procurorului de caz, cu propunere de luare a unei măsuri preventive față de aceștia.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *