februarie 9, 2023

Chis Bogdan este noul procuror sef la Parchetul Tribunalului Salaj

Fostul procuror DNA Timis, Chis Bogdan, a castigat concursul cu nota 9,54. Contracandidatul sau, procurorul Flonta Sorin, a obtinut nota 9,51.

rn

Actualul pri-procuror, Crin Bologa, si el fost procuror la DNA Cluj, va fi numit in functia de prim-procuror adjunct la PT Salaj, astfel ca noua echipa de conducere a PT Salaj este formata din doi fosti procurori DNA

rn

Functia de conducere de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a fost obtinuta de Chis Bogdan, fost procuror DNA Timis, in urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Nota lui Chis Bogdan a fost cu trei sutimi mai buna decat aq contracandidatului sau, Flonta Sorin Emil, acum procuror sef Sectia Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj. Fostul procuror DNA Timis, Chis Bogdan, a castigat concursul cu nota 9,54, iar procurorul Flonta Sorin a obtinut nota 9,51.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat, pe 7 noiembrie, listele cu candidatii care participa la concursul pentru functii de conducere la judecatorii, tribunale si curti de apel; dar si listele cu candidatii pentru functiile de conducere la parchete. Concursul se va finaliza, dupa parcurgerea mai multor etape, maine, marti 18 decembrie.
Singurul concurs organizat de CSM pentru procurorii din Salaj a fost pentru functia de conducere de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. Concursul a fost organizat avand in vedere ca mandatul actualului sef al Parchetului de pe langa tribunalul Salaj, Crin Bologa expira pe 31 decembrie, dupa 6 ani, adica la implinirea a doua mandate consecurive de cate trei ani, Bologa nemaiavand posibilitatea sa continue in aceasta functie.
"Ma bucur ca am reusit sa promovez acest examen si imi doresc sa am un mandat de prim-procuror in care rezultatele sa fie la un nivel cat mai bun posibil", a declarat Chis Bogdan pentru Graiul Salajului, dupa castigarea concursului.

rn

Doi profesionisti au concurat
pentru functia de procuror sef
la Parchetul Tribunalului Salaj

rn

Au intrat in cursa pentru cea mai importanta functie a Parchetului Tribunalului Salaj, cum spuneam, fostul procuror DNA Timis Chis Bogdan si procurorul Flonta Sorin Emil.
Chis Bogdan este absolvent al Facultatii de Drept la UBB Cluj; avocat; fost procuror la Parchetul Judecatoriei Simleu si prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Simleu; fost procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Salaj; fost sef Sectie Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj; fost procuror DNA – Serviciul Teritorial Timisoara. Chis Bogdan a obtinut nota finala 9,54 la concursul organizat de CSM si a fost declarat castigator.
Flonta Sorin Emil, acum procuror sef Sectia Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj, este absolvent al Academiei de Politie; fost politist la IPJ Salaj; procuror la Parchetul Judecatoriei Simleu; procuror la Parchetul Judecatoriei Zalau; procuror la Parchetul Tribunalului Salaj. Sorin Flonta a fost numit procuror sef Sectie Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj, luandu-i locul procurorului Chis Bogdan, care a fost numit la DNA Timis. Flonta Sorin a obtinut la concursul organizat de CSM nota finala 9,51 si a fost respins pentru functia de prim-procuror la Parchetul tribunalului Salaj, in favoarea lui Chis Bogdan.
De mentioant ca cei doi procurori salajeni au obtinut printre cele mai mari note la nivel national, dovedind astfel ca Salajul are doi dintre cei mai priceputi procurori din tara.

rn

Cu Crin Bologa, Parchetul Tribunalului
Salaj a devenit campion pe plan
national la prinderea evazionistilor

rn

Actualul seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa, spune ca are incredere ca Bogdan Chis va avea rezultate foarte bune. Bologa a mai spusi ca cei doi care au candidat la functia pe care el o ocupa in prezent, de prim-procuror la Parchetul Tribunalului Salaj, sunt amandoi buni profesionisti si oricare dintre ei ar fi fost apt pentru aceasta functie.
Crin Bologa a luat decizia de a continua munca de procuror si a acceptat sa ocupe functia de prim-procuror adjunct, post vacantat prim pensionarea procurorului Pompilia Stana.
"Am incredere in cel care castigat concursul ca va continua munca mea de prim-procuror cu profesionalism, competenta si va avea rezultate foarte bune. Cei doi care au candidat sunt procurori cu experienta practica si o buna pregatire teoretica, fapt dovedit prin rezultatele obtinute la acest concurs, rezultate care se situeaza in primele 10 din tara.
Mi s-a propus sa fiu numit in functia de prim-procuror adjunct la PT Salaj si am acceptat. Voi ocupa functia timp de sase luni pana la organizarea concursului pentru ocuparea functiei." ne-a declarat seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa.
Cu Crin Bologa la conducere, Parchetul Tribunalului Salaj a devenit campion pe plan national la prinderea evazionistilor.
Procurorul Crin Bologa este de loc din Dersida, comuna Bobota. A facut scoala generala la Dersida si liceul la "Simon Barnutiu" Simleu Silvaniei. Apoi a absolvit Facultatea de Drept la UBB Cluj, promotia 1995. Din 1995 pana in 1999 a fost procuror la Parchetul Judecatoriei Zalau. Intre 1999 si 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj. Intre 2005 si 2008 a fost procuror sef al DNA Cluj. Si e de subliniat aici ca, sub conducerea procurorului Crin Bologa, DNA Cluj a devenit cel mai bun Serviciu Teritorial al DNA. Din 2008 pana in 2012, Crin Bologa a fost procuror si procuror sef sectie la PT Salaj, iar din 2013 pana in prezent este prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. In acest an, procurorul sef Crin Bologa implineste 23 de ani vechime in magistratura.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut