Chiriasii apartamentelor ANL au primit cheile

Cartier ANL in municipiu
Reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte, in frunte cu directorul general Pavel Belinski, primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu si prefectul Ionel Ciunt, precum si cateva zeci de tinere familii au participat ieri, 18 iunie, la receptia oficiala a noilor apartamente din cartierul Viitorul.
Dupa taierea panglicii si speechurile de rigoare, Radu Capilnasiu le-a inmanat celor 90 de chiriasi, care au primit primele apartamente din complexul ANL, cheile de la locuinte. “In urmatoarele zile, se va constitui asociatia de proprietari si vor fi montate contoarele pentru utilitati, astfel ca in cel mai scurt timp sa va puteti muta”, le-a spus Capilnasiu ANL-stilor.
Directorul ANL s-a aratat relativ multumit de noile locuinte si a precizat ca acest gen de proiecte vor continua si pe viitor. “Guvernul Romaniei incearca, prin construirea de locuinte prin agentie si prin Programul Prima Casa, sa impulsioneze economia tarii. Pe langa locuintele pentru tineri, construirea blocurilor a presupus si angajarea a zeci de mii de oameni”, a spus Belinski, care a mai promis prefectului Ionel Ciunt ca ANL isi va dezvolta programele si in satele din judetul Salaj.
Investitie de peste 20 de milioane
Construirea celor sase blocuri este doar prima etapa dintr-un proiect mai vast al Agentiei Nationale de Locuinte care doreste ca in aceasta locatie sa mai fie ridicate inca sase blocuri de apartamente pentru familiile tinere.
Pentru noul cartier, ANL a prevazut amenajarea a 164 de apartamente, ieri fiind receptionate primele 90. Valoarea totala a costurilor acestui proiect depaseste suma de 20 de milioane de lei, din bugetul local urmand a fi asigurate cheltuielile pentru racordarea blocurilor la utilitati (apa, curent, gaz). Suma care a fost investita de primarie in lucrari tehnico-utilitare a fost de aproximativ 2 milioane lei. Majoritatea banilor (1,5 milioane) provin din creditul care a fost accesat de autoritati iar restul (peste 400 mii lei) au fost alocati din bugetul pe anul 2008. Pentru copiii de varsta prescolara din zona, si in special pentru cei ai viitorilor locatari din blocurile ANL, a fost construita si o o noua gradinita.
Chirii modice
Locatarii ANL-urilor vor putea sa-si achizitioneze apartamentele dupa ce vor avea statut de chiriasi vreme de cel putin trei ani. Oricum, chiria nu va afecta prea tare bugetul tinerelor familii. Potrivit datelor primite de la Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei, ANL-istii care vor locui in apartamentele cu doua camere vor avea de platit 56 de lei pe luna, iar pentru o camera vor scoate din buzunar doar 37 de lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *