ianuarie 31, 2023

Chioscurile si cantinele scolare – la control

Cu ocazia “Zilei Mondiale a Sanatatii”, Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj au lansat proiectul “Alimentatia Sanatoasa”. Plecand de la observarea directa a obiceiurilor culinare ale elevilor in timpul programului scolar, proiectul atrage atentia asupra alimentatiei corecte si sanatoase.
Potrivit declaratiilor dr. Ligia Marincas de la Directia de Control in Sanatate Publica din cadrul DSP Salaj, facute ieri, intr-o conferinta de presa, acest proiect are ca scop cultivarea unei conduite sanatoase in randul elevilor si cadrelor didactice privind comercializarea produselor alimentare din chioscurile scolare. In principal se urmareste constientizarea participantilor asupra problemelor legate de sanatatea alimentatiei, identificarea influentelor negative ale alimentatiei necorespunzatoare asupra sanatatii si gasirea strategiilor de combatere a acestora. Un alt obiectiv il reprezinta respectarea cu strictete a Legii nr.123/2008 si a Ordinului 1563/2008, privind alimentatia sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar.
Astfel, se vor inspecta toate unitatile de invatamant care au cantine sau chioscuri alimentare amplasate in incinta si va fi identificata situatia reala si nevoile din scoli. Se va face si un sondaj de opinie in randul elevilor, prin care se vor evidentia bolile ce pot apare din cauza unei alimentatii nesanatoase. De asemenea, va fi elaborat si un suport de curs, care sa contina informatii privind alimentele sanatoase si va fi pus la dispozitia scolilor din judet, o data cu pliante si afise pe aceasta tema.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut