decembrie 7, 2022

Chiar daca bate vantul schimbarilor, la APIA Salaj se munceste de zor

Peste 18.000 de salajeni si-au depus dosarele la APIA
Au mai ramas 10 zile pana la finele perioadei de depunere a cererilor pentru platile directe si pentru platile complementare pe terenuri pe anul 2009. Termenul limita este 15 mai, data pana la care se pot depune cererile fara penalizare. In perioada 15 mai-9 iunie se vor percepe penalizari ( unu la suta din valoarea aprobata pentru fiecare zi de intarziere). Tot dupa data de 15 mai se pot aduce modificari (fara penalizari) in cerere, la parcele, suprafete, culturi. Din informatiile primite de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura – Centrul Judetean Salaj, aflam ca din cei aproximativ 24.500 de posesori si utilizatori de terenuri din judet, in drept sa primeasca subventii,pana ieri la orele amiezii, un numar de 18.600 au depus cererile. Asta inseamna 90 la suta dintre cei carora li s-a trimis programarea. La nivelul judetului Salaj se vor efectua plati pentru terenuri (directe si complementare) pe suprafata de 85.000 de hectare. 11.500 de cereri, tine sa precizeze dl.Vaida Bela, inca director adjunct al respectivei institutii, au fost deja introduse in baza de date pentru platile pe 2009. Incepand cu 1 iunie se va purcede la controalele clasice si prin teledetectie, asta pentru ca actiunea sa se incadreze in calendarul platilor pentru acest an. La solicitarea primarilor din unele comune, lucratorii APIA s-au deplasat in centrul de comuna spre a facilita cetatenilor accesul la documentatie si a-i sprijini la intocmirea corecta a cererilor.
Cat despre platile pe terenuri pe anul 2008, dl. Vaida Bela sustine ca situatia este imbucuratoare. Comparativ cu anul trecut bineinteles, cand Romania a fost penalizata pentru intarzierea platilor.
15.000 de fermieri salajeni primesc bani pentru terenuri
Pana la ora actuala, intr-o prima transa, 2300 de fermieri au primit sumele ce li se cuvin. In aceasta saptamana se asteapta cea de a doua transa de plati pentru 15.000 de fermieri din Salaj. Dl. Vaida Bela este optimist si afirma ca toate platile pe terenuri pentru anul 2008 se vor achita la termen, adica pana la data de 30 iunie a.c. Sa dea Domnul!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *